UEFA, bordo-mavili kulübün ‘doğrudan etkilenen’ taraf olmadığının altını çizerken başvuruyu mesnetsiz buldu. Kulübün tek amacının yerel sportif rekabeti uluslararası arenaya taşımak olduğu belirtilirken tüm dava masrafları da Trabzonspor’a yüklendi
 
Trabzonspor'un 2010-11 sezonu şampiyonluğu için UEFA’ya yaptığı başvuru ile ilgili bordo-mavili camiayı üzecek bir karar geldi. UEFA Tahkim Kurulu, Karadeniz temsilcisinin 26 Mayıs 2015 tarihinde UEFA Disiplin Kurulu’nun kararına karşı yapmış olduğu itirazı 17 Eylül 2015 tarihinde redderken konuyla ilgili gerekçeli karar dün bildirildi. 
 
Trabzonspor'un ilgili UEFA disiplin organları kararından ‘doğrudan etkilenen’ taraf olmadığı ve bu nedenle UEFA Disiplin Kurulu’na başvuru yetkisinin bulunmadığı duyuruldu. Ret gerekçeleri şöyle sıralandı:

2011’de yürürlükte olan UEFA mevzuatı ve o dönem geçerli olan 2008 tarihli UEFA Disiplin Talimatı’nın UEFA’ya, yerel liglerde müsabaka sonucunu etkileme ihlallerini soruşturma yetkisi vermediği.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak kulüplerin ulusal düzeyde müsabaka sonucunu etkileme eylemlerine katılıp katılmadıklarının, bu turnuvalara kabul açısından UEFA’ya yetki verdiği, bahse konu itirazın ise F.Bahçe’nin bir UEFA turnuvasına katılımına ilişkin olmadığı,
 
FİNANSAL RET
 
UEFA Disiplin Talimatının 2013 versiyonunun (2013 versiyonu UEFA Disiplin Kurulunu belirli hallerde yetkili kılmaktadır.) bu olayda uygulanamayacağını; UEFA’nın, 2010/2011 sezonunda Türkiye Süper Liginde yaşanan müsabaka sonucunu etkileme ihlallerini soruşturma yetkisi olmadığı.
 
F.Bahçe’nin UEFA turnuvalarına katılımına ilişkin UEFA disiplin organları tarafından verilen kararların CAS tarafından onanarak kesinleştiği dolayısı ile Trabzonspor’un 2010/2011 Türkiye Süper Lig’ine ilişkin finansal ve sportif tüm taleplerinin reddine.
 
Ayrıca, UEFA Tahkim Kurulunun, Trabzonspor’un bu başvurusunun açıkça mesnetsiz olduğuna ve Kulübün tek amacının yerel sportif rekabeti, uluslararası yargıya taşımak olduğuna inandığı belirtilerek, tüm dava masraflarının Trabzonspor’a yüklenmesine.