90 DAKİKA BOYUNCA RAKİBE İNANILMAZ BİR PRES UYGULAYAN SALZBURG'TA DİKKAT ÇEKEN OYUNCU DA SORİANO OLDU. 55 METREDEN ATTIĞI GOL MAÇA GELENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ. TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜNÜ ROGER SCHMİDT'İN YAPTIĞI EKİP MUHTEŞEM FUTBOLU İLE AYAKTA ALKIŞLANDI. Sercan SAPANATAN, İstanbul, (Dha)

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur ilk maçlarında en büyük sürpriz Amsterdam'da yaşandı. Avusturya temsilcisi Salzburg, deplasmanda Ajax'ı ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0'la devirdi. Henüz 14. dakikada Salzburg'u penaltıdan 1-0 öne geçiren İspanyol forvet Jonathan Soriano oldu. Ajax ilk golün şokunu atlatamadan Salzburg 21. dakikada Alan Douglas ile farkı ikiye çıkardı. Espanyol atlyapısından yetişen ve İspanya dışındaki ilk deneyimi Salzburg'da yaşayan Soriano, 37. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve orta sahadan attığı muhteşem gol ile durumu 3-0'a getirdi.

MÜTHİŞ BİR EKİP OLMUŞLAR

Aslında Avrupa futbolunu takip edenler için Salzburg takımının dün Ajax karşısında aldığı galibiyet sürpriz değil. Avusturya 1.liginde gösterdiği müthiş performans ile en yakın rakibi olan SV Grödig takımına 17 puan fark atan Salzburg, ligde şu ana kadar 23 maçta 73 kez rakip fileleri havalandırıp, maç başı gol ortalaması 3.1 durumuna getirdi. UEFA Avrupa ligi'nde de gruplarda oynadığı 6 maçıda kazanarak bir üst tura çıkan Salzburg 6 maçta sadece 3 gol yedi.

YAŞ ORTALAMASI 24.8

Genç bir takıma sahip olan Salzburg'un yaş ortalaması 24.8 ve kulübün oyuncularının toplam değeri 50 milyon Euro. Salzburg'un Teknik Direktörlük koltuğunda ise 46 yaşındaki Alman Teknik Adam Roger Schmidt var. 2012 yılından beri Salzburg takımının başında olan Schmidt henüz kupa kazanamadı.

JONATHAN SORIANO KİMDİR?

Ajax'a karşı oynadığı iyi oyunu 2 gol ile taçlandıran İspanyol oyuncu Soriano 2011-2012 sezonunun ortasında katıldğı Salzburg takımı ile adete futbol hayatında ki ikinci baharını yaşıyor.Futbol hayatına 2004 yılında Espanyol takmında başlayan Soriano burada oynadığı 5 sezonda sadece 3 gol atabilmişti.2010 yılında Barcelona B takımına transfer olan İspanyol forvet 1.5 sezon oynadığı Barcelona B takımında iyi bir performans sergileyerek 47 maçta 37 gol atmayı başardı. Sezon ortası Avusturya takımı Salzburg'a transfer olan Soriano asıl patlamasını burada gerçekleştirdi. Gittiği ilk sezon Salzburg ile Avusturya ligi şampiyonluğu yaşıyan 28 yaşında ki forvet ertesi sezon da takımı adını 33 maçta 26 gol attı. Bu sezonda hem kendi ligi'nde hem de Avrupa ligi'nde fırtına gibi esen Salzburg takımının en dikkat çeken ismi olan Soriano ligde oynadığı 15 maçta 17 gol attı. 12'de asist yapan İspanyol forvet Avrupa ligi'nde de 6 maçta 8 gol atarak takımına büyük bir katkı sağladı.

FENERBAHÇE'YE DE GOLÜ VARDI

Soriano, bu sezon başı Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayan Salzburg kadrosunda da yar alan ve 2 maçta da forma giyen Soriano İstanbul'da oynadıkları ve 3-1 kaybettikleri karşılaşmanın da Salzburg adına tek golünü atan isimdi. Jonathan Soriano transfer market verilerine göre 5 milyon Euro'luk değeri ile takımın en değerli oyuncusu konumunda. ss(ud)