11 yaşında iken Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından keşfedilen ve başarı merdivenlerini tek tek çıkarak bugün bu sporun haklı bir gururu olan Hamza Sayın, Turkish Open 2013'ü, geçmişi ve geleceğini Doğan Haber Ajansı'na () açıkladı: "Birgün mutlaka Tıger Woods ile aynı turnuvada yarışmayı çok istediğini "ve bu idealini gerçekleştirdiğini söyleyen Sayın, "Şimdi sıra olimpiyatlara geldi. 2016'ta Olimpik spor olarak Golf Olimpiyatlardaki yerini alacak. Elbette bende bir Türk Sporcusu olarak Olimpiyat'ta yarışmayı çok isterim" dedi.
GÜNDE 8-10 SAAT ÇALIŞIRIM
Hamza Sayın, Golfe çok küçük yaşta başladığını bugün ise profesyonel olarak Turkish Open 2013'te yarıştığını ifade ederek, "Wıld kartlada olsa yarıştım. Büyük tecrübe edindim. Ve biliyorum ki daha öğreneceim çok şey var. Bundan sonra katılacağım turnuvalarda kendimi daha da geliştirmeye çalışacağım. Herkes golfü pahalı bir spor olarak tanımlar ama biz gerçek sporcular için durum çok farklı. Mesela, ben günde ortalama 8-10 saat arası antrenman yapıp çalışırım. Genelde Turnuvalar çok erken başladığı için güne de çok erken başlarız"
KONSANTRASYON ÇOK ÖNEMLİ
Hamza Sayın golf'te ilk şartın konsantrasyon olduğunu belirterek: "Mental olarak kendinizi hazır hissetmelisiniz. Özellikle vuruş anı çok önemli. O sırada, gözünüzün önünde üç şey vardır. Sopanız, çukur ve yapacağınız atış. Elbette, alanın engebesini ve rüzgarı hesaplamak tüm bunlar sadece bir atış içindir. Diğer çukur için mutlaka ayrı bir strateji çizmeniz gerekecek. Yani 18 çukura devam ederken, her çukurun ayrı bir planını çıkartmak zorundasınız. Bunlar anlatılması kolay, ancak uygulanması çok zor olan şeylerdir" dedi.
7 MİLYON DOLARLIK ÖDÜL
Hamza Sayın'a, Turnuvanın toplam ödülü 7 milyon dolardı. Bu seni nasıl etkiledi" sorusunu ise, "Açık söyleyeyim kafam parada değil, turnuvaya nasıl başlayıp bitireceğimdi. Her şeyimle buna konsantre oldum. Şimdi elde ettiğim puana bakıyorum. İyi değil. Çok daha çalışmam gerektiğini görüyorum. Rakiplerim elbette benden çok çok ilerde. Bu spora başlarken buraya geleceğimi umut etmiyordum . Çok çalıştım ve azda olsa bir yerlere geldim. Bundan daha çok yukarısı olduğunu da biliyorum.
AHMET AĞAOĞLU'NA HERŞEYİMİ BORÇLUYUM
"Evet beni bulup çıkartan, eğitim, öğrenim ve yaşantıma yön veren kişidir Ahmet Ağaoğlu" diyen Hamza Sayın bakın federasyon başkanını nasıl tarif ediyor:
"Çalışmaktan bıkmaz. Çalışmayanı barındırmaz. Çalışmaktan yorulmaz. Hayatta üç şeyi vardır. Ailesi, golf ve işi. Bugün Türkiye'de golf bir yere geldiyse, Dünya'nın en iyi yeri Türkiye'ye geliyorsa, bu turnuvalar ülkemize veriliyorsa, Sayın Başkanımıza çok şey borçluyuz"

FG(MA/FG)