AVRUPA Uluslar Kupası 3'üncü Grupta dün Azerbaycan'ı 31-3 yenen Türkiye Ragbi Milli Takımı, grubunda namağlup olarak şampiyon oldu.
Slovakya'da oynanan mücadelenin ilk devresini 24-3 önde bitiren milliler, soğuk ve yağmurlu havada kendilerinden iri yapılı Azerileri Erkut (2), Ferhat (1), Zakir (1), Yasin'in (1) golleri ve 3 conversion ile mağlup etti. Türkmenistan asıllı Ali Böke, oynadığı ragbiyle herkesi etkiledi. 3 maçta 15 puan alan Türk Ragbi Milli Takımı'nda İngiltere'den 1, Fransa'dan 9, Almanya'dan 5 ve Türkiye'den 9 Türk genci yer aldı.
Antalya'da oynanan ilk maç, küfürleşmeden dolayı çıkan olaylar yüzünden 65. dakikada hakem tarafından durdurulmuş ve Uluslararası Ragbi Federasyonu 53-3 Türkiye lehine olan sonucu sonradan tescil etmişti. Türkiye'de Slovakya'yı 34-6 yenen Türkiye, bu cumartesi Slovakya ile karşılaşacak ancak yenilse bile bir üst lige çıkacak.
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Azerbaycan maçından sonra Türkiye'nin ragbide olimpiyat yolunun açıldığına dikkat çekerken, 28 Kasım'da Paris'te yapılacak toplantıdan lehimize karar çıkabileceğine dikkat çekti.