SAMSUN'la birlikte Türkiye'de toplam 20 ilde yapılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpiyatlara sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 'Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin bir tanesi de Samsun'da açıldı. Vali Hüseyin Aksoy, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Güven Özyurt, şube müdürleri ve sporcuların katılımı ile açılan TOHM'da, güreş, judo ve okçuluk branşlarında toplam 25 sporcu eğitim görecek.
Açılışta konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun'da 8-12 yaş grupları arasındaki 48 bin öğrenciyi tarayarak spora yatkın olanlarını belirlemek amacıyla önemli bir proje başlattık. Temel amacımız Türk sporunu daha üst seviyelere çıkarmak. Bu yolda Samsun'u önemli bir merkez haline dönüştüren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a, ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Tesisin amaçları hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Türkiye'de 20 ilde kurulan bu merkezlerde yetenekli ve başarılı sporculara sportif, sağlık, eğitim ve sosyal alanlarda gerekli altyapı hizmetlerini sunarak, olimpik düzeyde elit sporcular yetiştirmeye çalışacağız. Burada kalan sporcuların yeme, içme, sağlık ve eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sporcular ve İl Müdürü Güven Özyurt ile birlikte tesisin açılış kurdelesini kesen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, daha sonra tesisin içerisine girerek odaları gezdi. Tesisi beğendiğini söyleyen Vali Aksoy, "Burada, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek sporcuların yetişeceğine yürekten inanıyorum" dedi.