BREZİLYA'nın başkenti Brazil'de bugün başlayan 16. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasıade)'de Türkiye ilk gün 14 sporcu ile yarıştı.
Atletizmde 7 sporcu finale çıkarken 5 sporcumuz ilk üçe giremedi ve madalya şansını kaybettiler. 110 engelli yarışında finale kalan iki sporcumuz Harun Akın ve 400 metre'de Batuhan Altuntaş bugün Türkiye saati ile 22.45'te madalya için pistte çıkacaklar.
MİLLİ TAKIMIMIZIN İLK MADALYASI YÜZME BRANŞINDAN GELDİ.
Yüzme Milli takımımız ilk gün 7 sporcu ile yarıştı. Dört yüzücümüz serilerinde dereceye giremedi ve elenen ilk sporcularımız oldu. 100, 50 ve 200 metre yarışlarında ise final yüzen üç sporcumuzdan 50 metre kurbağalamada yarışan M.Ahmet Kurtuluş bronz madalya kazanırken diğer sporcularımız ise elendi.
Brezilya'nın başkenti Brazıl'e büyükelçi olarak yeni atanan Hüseyin Diriöz milli takımı yalnız bırakmadı.
Yüzme ve Atletizm yarışlarını izleyen Diriöz, sporcularla sohbet ederek başarılar diledi. Büyükelçi Hüseyin Diriöz ayrıca Milli takım kafilesini pazar günü büyükelçiliğe davet ederek kafile ile yemekli bir sohbet gerçekleştirecek.
Okul Sporları Federasyonu Başkan vekili Mehmet Keskin, "ilk defa yurt dışı organizasyonlarımızda bir Büyükelçimiz, bizimle çok yakından ilgilendi ve yarışmalarımıza geldi. Kendilerine Ülkemiz adına çok teşekkür ediyorum, "dedi.
OKUL SPORLARI OLİMPİYATLARINDA BREZİLYA'LI SPORCULAR İLK GÜNE DAMGA VURDU.
Brezilya 14 branşta 12 altın madalya kazanırken 1'er altın da Katar ve İtalya kazandı. Okul sporları olimpiyatlarında Brezilyalı sporcuların kapasitelerinin çok üstünde dereceler yapması diğer ülkelerin acaba doping mi yapıyorlar şüphesine neden oldu. Okul Sporları Olimpiyatlarında Doping kontrolü olmaması nedeniyle yapılan dereceler diğer ülkelerce eleştirildi. Bazı ülkelerin itiraz edecekleri ve doping kontrolü isteyecekleri öğrenildi. EA(MA/FG)