Ercan ATA/ANKARA, () - TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç'i 2-1 mağlup ettikleri özel maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, karşılaşma esnasında mutlu ve üzüldüğü anların olduğunu belirterek, "Mutlu olduğum anlar topun bizde kaldığı ,çalıştıklarımızı kısa mesafede taktik anlayışımızı sahaya yansıttığımız pozisyonlar. Üzüldüğüm şeyler de çok basit pas hataları. Takımımız adına güzel şeyler söylenecek bir gün. Ankara seyircisi ile beraber bence ortaya güzel bir şey koydular. O ritmi yakaladılar. Muhteşem bir seyirci vardı. Müthiş bir gösteri yaptılar. Oyuncularımız da buna bence cevap verdi. Hakemler de mükemmel bir maç yönetti" dedi.

İsveç Milli Takımı'nın ciddi ve sert bir takım olduğuna değinen Terim, şöyle devam etti:

"İsveç takımı bildiğiniz gibi Kuzey Avrupa'nın en sert, en ciddi, en önemli takımı. Bunu kabul edelim. Oyunun her anında gururla seyredecek bir milli takım oldu. Eksiklerimizi gidereceğiz. Mayıs ayında 15 gün beraber olacağız, daha fazla çalışacağız."

Arda Turan ile devre arasında konuştukları söyleyen Terim, "Oyun yüksek tempoda oynandı. Zaman zaman Arda'ya emin paslar yapmasını söyledim. Topun bizde kalması adına yapılmış bir şey. 90 dakika oyunu yüksek tempoda oynayamazsınız. Oyunu zaman zaman rölantiye almak lazım. Bütün oyuncularımız önemli ama Arda gerçekten çok önemli bir oyuncu, müthiş yetenek" diye konuştu.

Ankara için en güzel stadın yapılması gerektiğini, bunun için yetkililerin hazırlıklara başladığını ifade eden teknik direktör Terim, şöyle konuştu:

"Ankaralılar özlemişler milli takımı. Bu hepimizin milli takımı. Gittiğimiz her yerde bunu bekliyoruz. Şu gösterdi ki, Kırmızı-Beyaz formaları biz vereceğiz, bu anlaşıldı. Tezahüratları da duydum, 'Fatih Terim Ankara'ya sahip çık' diye. Ankara'ya zaten çok sahip çıkan var. Ben bütün şehirler için elimden geleni yapıyorum. Herkes lige alıştığı için Ankaragücü'nü, Gençlerbirliği ile beraber orada istiyor. İnşallah da en kısa zamanda çıkarlar. Burası Başkent, en güzel stat burada olmalı. Ankara için yetkilerimiz hazırlanıyor. Ankara hepimizin. El birliği ile tekrar ligin önemli şehirlerinden biri olmalı. Niye 11 yılda bir defa geliyoruz? Daha fazla gelmeliyiz. Stadın daha evvelki halini biliyoruz. Soyunma odalarını da şu anda görüyorsunuz. Burası eğer UEFA, FIFA normlarına uygun stat olursa Ankara'da zaten oynarız."

Hazırlık maçlarının da önemli olduğunu vurgulayan Terim, şu ifadeleri kullandı:

"2 maçı da kazanmak istiyorum. Bizim hanemize, ülke hanemize puan yazılacak. 3 puan ayrı bir güven demek. Hepimizin ihtiyacı var kazanmaya. Eskiden istediğimiz kadar oyuncu değiştirme hakkımız vardı. O da doğru olmuyordu, esasında yanlış oluyordu. 6 olduğu için dikkatli davrandık."

Milli futbolcu Nuri Şahin, iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Hem skor hem de oyun açısından bizim için olumlu geçen bir akşam oldu. İnşallah devamı gelir. Daha çok çalışmamız, daha çok yol almamız gerekiyor" dedi.

Olcan Adın ise, "Önümüzde Avrupa Şampiyonası var, ona en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Kazanmak her zaman için önemlidir. Moral bulduk" diye konuştu.

İSVEÇ CEPHESİ

İsveç Milli Takım Direktörü Erik Hamren, maça kötü başladıklarını, taraftarın muhteşem olduğunu söyleyerek, şu şekilde konuştu:

"Oyuna tabii ki herkesin bildiği gibi biraz kötü başladık. 2. dakikada gol yedikten sonra tabii ki oyuna resmen mağlup başlamış gibi durum söz konusu oldu. İlk yarının son 20-25 dakikasında öne geçmeye başladık. Yavaş yavaş oyuna girdik. Yavaş yavaş pozisyonlar yaratmaya başladık. İlk yarının sonlarına doğru pozisyon bulmaya başladık. Tabii ki 1-0 mağlup başlayınca, işimiz biraz zor oldu. İkinci yarıya gelince benim şahsi düşüncem kolay bir gol bulduk. Böyle basit bir gol bulmayı beklemiyorduk. Türkiye'nin ikinci golünü gördükten sonra benim bulunduğum pozisyonda basit bir gol yemişiz gibi geliyor bana. Bunu net görebilmem için oyunu bir kez daha DVD'de izlemem gerekecek. Türkiye'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu gördük. Gerçekten iyi takım oyunu vardı. Atmosfer gerçekten çok iyiydi. Türk taraftarlarını burada sadece tebrik edebilirim. Takımlarına inanılmaz destek verdiler. Kaybettiğimiz için üzgünüm."

ea (os)