Ercan ATA, Ankara-

Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını ve şike dosyasında adil yargılama yapılmadığını savunan sarı-lacivertli taraftarlar, "Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet" ve "Adalete Fener yak" sloganlarıyla Ankara'da toplanmaya başladı.

Ata'nın huzuruna çıkmak için onbinlerce Fenerbahçeli Anıtkabir çevresinde özellikle Tandoğan kapısı önünde buluşuyor.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonunda sadece Ankara değil, yurdun dört bir yanından taraftarlar otobüslerle ve özel araçlarıyla Ankara'ya ulaştılar. Fenerbahçe Dernekleri'nin yanı sıra yürüyüşe bir çok sivil toplum örgütü de katılacak.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Polis sivil ve resmi üniformalarla yoğun güvenlik önlemi alırken, Anıtkabir Komutanlığı da had safada tedbirli davranıyor. İzdiham olmaması için sadece Tandoğan kapısından değil, 3 nolu kapıdan da taraftarlar alınıyor: Aynı zamanda şehirdeki trafik akışını tıkamamak için de bu yol tercih edilirken güvenlik aramaları dikkatli bir şekilde yapılıyor.

PROVAKASYONA KARŞI ÖNLEM

Ankara Fenerbahçe Derneği herhangi bir provokasyon ihtimaline karşı da önlem alıyor. Dernek, Anıtkabir öncesinde ve sonrasında herhangi bir organizasyon olmadığını özellikle vurguluyor. Anıtkabir ziyareti sonrası da özel bir organizasyon olmayacak ve grup dağılacak. Sarı lacivertliler Anıtkabir'e gidecek burada Aslanlı Yol'da yürüyecek ve organizasyon bitecek. Bir provokasyon olmaması için bu durum özellikle vurgulanıyor.

Taraftarlar ise mikrofonlara haksızlığa uğradıklarını ve takımlarına sonsuza kadar destek olmaya devam edeceklerini söylediler. Taraftarlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde tezahüratlarda da bulunuyorlar.

Öte yandan Ankaraspor maçı nedeniyle PTT 1. lig takımlarından Samsunspor'un taraftarlarının da Anıtkabir'i ziyaret ettiği görüldü.



EA(MA)