Şanlıurfa-(fotoğraflı) Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce sporcunun katılımıyla Şanlıurfa'da düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası, serbest stilde yapılan 2. gün müsabakalarının ardından sona erdi.

GAP Arena Spor Salonu'nda organize edilen ve Şanlıurfalı güreş severlerin dört gün boyunca büyük ilgi gösterdiği Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sonunda, teknik ekip tarafından oluşturulan rapor doğrultusunda milli takım kadrosu belirlenecek.

150 takım ve 468 sporcunun iştirak ettiği şampiyonanın son gününde, serbest stilde mücadele ettikleri sikletlerde dereceye giren sporcular şu şekilde:





55 Kg

1- Sezgin Pişmişoğlu (Ankara TEDAŞ)

2- Barış Kaya (Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü)

3- Süleyman Atlı (Ankara TEDAŞ)

3- Ömer Çalışır (Edirne Trakya)





66 Kg

1- Haydar Yavuz (Ankara TEDAŞ)

2- Sedat Özdemir (Ankara TEDAŞ)

3- Enes Uslu (Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü)

3- Volkan Asan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü)







84 Kg



1- Fatih Erdin (Çorum Belediyesi)



2- Kadir Yazıcı (Ankara Şeker Spor Kulübü)



3- Sezai Aslan (Ankara Adalet)



3- Caner Demirtaş (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü)





120 Kg

1- Yunus Emre Dede (Ankara ASKİ)

2- R. Taki Taşdemir (Gaziantep GHSİM)

3- Hüseyin Gümüşalan (Kocaeli Karamürsel)

3- Deniz Yasak (Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü)

Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda takım klasmanında 56 puanla Ankara TEDAŞ birinci, 41 puanla Bursa Büyükşehir Belediyesi ikinci, 34 puanla Ankara Şekerspor üçüncü oldu. Dereceye giren ve kürsüde yer alan sporcular ile takımlara ödülleri, müsabakaların ardından düzenlenen törende verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının mindere çıktığı Şanlıurfa'da çok güzel ve başarılı bir turnuva düzenlediklerini belirterek müsabakalarda tribünleri dolduran Şanlıurfa halkına teşekkür etti. MA(MA)