TÜRKİYE Boks Federasyonu'nun Karabük'te düzenlediği Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi. Dereceye giren boksörlere törenle madalyaları verildi.
KASK TAKMADAN RİNGE ÇIKTILAR
Karabük Spor Salonu'nda 4 gündür devam eden Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası bugün final müsabakalarıyla sona erdi.  Boksörler müsabakalarda yıllar sonra ik defa kask kullanmadan ringe çıktılar.
Müsabakalar sonunda 46-49 kiloda Tolgahan Öztürk, 52 kiloda Erdal İnanlı, 56 kiloda Mehmet Topcakan, 60 kiloda Bünyamin Aydın, 64 kiloda Fatih Keleş, 69 kiloda Yakup Şener, 75 kiloda Abdülkadir Köroğlu, 81 kiloda Avni Yıldırım, 91 kiloda Burak Aksin, 91 artı kiloda Ali Eren Demirezen Türkiye şampiyonu oldu.
Şampiyonada dereceye girenlere madalyalarını Karabük Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu tarafından verildi. Federayon Başkanı Eyüp Gözgeç, Vali Küçük'e boks eldiveni hediye etti.
Gözgeç birçok ilki bu şampiyonada uyguladıklarını söyledi, "Sporcular alışık olmadığı için kask konusunda biraz tedirgin olarak maça çıktılar. Kaskın yüzde 2.5 etkisi vardı zaten. Daha önce valizini alan geliyordu şampiyonaya, bu defa öyle olmadı. Önce illerinde, sonra da gruplarda şampiyon olanlar geldi. Bir de şampiyonaya 19 yaş ve üstü katılabildi" dedi.