TURAN KASAP, (KOSOVA -PRİŞTİNE ) -

21 Mayıs'ta oynanacak Kosova - Türkiye milli futbol maçı öncesinde, Priştine'deki Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan , Kosova Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahaçe'nin eski futbolcusu Fadil Vokri'yi makamında ziyaret etti.

Görüşme sırasında Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokri, Türkiye Futbol Fedrasyonu'nun Kosova Futbol Federasyonu'na ,özelikle FIFA konusunda sunduğu katı ve yardımlar için , Kosova halkı adına teşekkürlerini sundu . Vokri , “Öteden beri Kosova'da, Kosova ile Türkiye arasında bir karşılaşmanın hayallerini kuruyorum ve en nihayet ,21 Mayısta bu hayallerim gerçekleşecek ve iki kardeş , iki dost ülke milli takımları karşı karşıya gelecek” dedi . Vokri , bu maç Kosova için , Kosova'da yaşayan Türkler için öteki maçlara kıyasen tarihi önem taşıdığını da ifade etti .

Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan ise; “21 Mayıs’taki organizasyon iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin çok önemli ve yeni nişanesi olarak karşımıza çıkacak” dedi.

“Spor, dostluğa , kardeşliğe hizmet eder, barışa da hizmet eder” diyen Büyükelçi Songül Ozan, “Bu futbol maçının da bütün bölge için öyle olacağını ümit ediyoruz” sözlerini ileri sürdü . Büyükelçi Songül Ozan, FIFA ile görüşmeler yapıldığını bildiklerini hatırlatarak “Kosova Futbol Federasyonu Başkanı , bizim Federasyon ile teknik görüşmeler yaptığını biliyoruz. Umarım FIFA ile olan görüşmeler de olumlu sonuçlanır” şeklinde konuştu.

Fadil Vokri, Büyükelçi Songül Ozan’a ziyaret ve destek için teşekkürlerini sunarken , Kosova'da bu maç için büyük ilgi olduğunu altını çizerek söyledi . Vokri , “Mitroviça'daki stad, 100 bin kişilik olsaydı bile dolardı” dedi.

Fadil Vokri bu sırada eski takımı Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu için mutluluğunu da dile getirdi. Görüşmenin sonunda , Fadil Vokri Büyükelçi Songül Ozan’a hatıra olarak , Kosova Futbol Federasyonu’nun flamasını hediye etti .

Türkiye Milli Futbol Takımı 20 Mayıs'ta ,başkent Priştine'ye gelecek , 21 Mayıs'ta ise Mitoviça'da, Kosova - Türkiye maçı oynanacak .

tk (ud)