Ercan ATA/SAMOKOV, () - BULGARİSTAN'ın Samokov kentinde bugün başlayan ve 11 Mayıs Pazar günü sona erecek Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gün müsabakaları yapıldı. Türkiye Yıldızlar Erkek Milli Takımı ilk gün 1 altın, 1 bronz madalya kazandı.

ALİ ÇAM'DAN ALTIN MADALYA

Samokov Sport Arena'da başlayan şampiyonanın ilk gününde 58 kg'da mücadele eden Ali Çam Ermeni Vrezh Qaramyan'ı 9-0, Belaruslu Ihar Kalianski'yi 11-0 ve Rus Din İslam Adzeiev'i ise 7-2 yenerek finale yükseldi. Finalde Moldovalı Stefan Tonu ile karşılaşan Ali Çam, Moldovalı Tonu karşısında maça fırtına gibi başladı. Çam, maçın hemen başında ilk oyununu denedi ve çırpma ile 2-0 öne geçti. Karşılaşmanın 1. dakikası dolarken Ali Çam, rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ve tuş yaparak altın madalyanın sahibi oldu. Ali ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ilk madalyasını kazanırken, gençlik olimpiyatlarına da katılmayı garantiledi.

CİHAN UNGAN BRONZDA KALDI

42 kiloda Cihan Urhan ilk maçında Moldovalı Mihail Stavri karşısında 1-0 galip gelerek 2. tura çıktı. Cihan, bu turda Rus Mukhiddin Mukhammadkhon'a 11-0 teknik üstünlükle kaybetti. Rus Mukhammadkhon'un finale yükselmesiyle Cihan 3'üncülük-5incilik için Makedonyalı Brava Osaip ile karşılaştı. Karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazanan Cihan, akşam seansında bronz madalya için Ukraynalı Valentyn Blıasetskyi ile karşılaştı. Maçın ilk iki dakikasında oyuna ağırlığını koyan Cihan, ilk devreye galip giren taraf oldu. İkinci yarıda ise minderde rakibine göz açtırmayan Urhan, peş peşe çırpma oyunları deneyerek son saniyelere 12-6 önde girdi. İhtar alan milli güreşçi, son 30 saniyede maça yerde bağlama ile başladı. Bağlamadan kurtulan ve puan vermeyen Cihan, karşılaşmayı 16-10 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Cihan Urhan, maç sonunda düzenlenen törenle ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyasını aldı.

Yıldız Erkekler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nın ikinci gününde yarın 5 Türk sporcu mindere çıkacak. Yarın yapılacak müsabakalar şöyle:

46 kg -Cabbar Duyum (Fransız) Resul Adilovski

54 kg -Rıdvan Özbey (Azarbaycan) Mahir Amiraslanov

63 kg -Muhammed Lütfü Küçükyıldırım (İsrail) Dan Or Tsesarsky

76 kg -Eyüp Sayan (Polonya) Davit Seteçkiy

100 kg -Oğuzhan Yusuf Altın (Azarbaycan) İgbal Hajizada

ea (os)