Ercan ATA-

Katıldıkları bütün uluslararası turnuvalarda madalya kazanan ve 2016 Rio Olimpiyatları öncesi puan toplayan Milli Tekvandocular Yaprak Eriş ile Sedanur Yumrucalı, azimle ve yılmadan çalışmaya devam edeceklerini söylediler.

Ankara’da yer alan ASKİ Spor Tesisleri’nde çalışmalarını yürüten Milli Tekvandocular Yaprak Eriş ve Sedanur Yumrucalı, gözünü 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalyaya dikti.

Hız kesmeden ve kararlılıkla antrenmanlarını gerçekleştiren Milli Tekvandocular, 'ya özel açıklamalarda bulundular.

MİLLİ SPORCU YAPRAK ERİŞ: “OLİMPİYATLAR İÇİN YETERLİ PUANI TOPLAYACAĞIM”

Şubat ayında Türkiye Şampiyonası’na girdiğini ve ikinci olduğunu hatırlatan Milli Tekvandocu Yaprak Eriş, “Şu anda Grand Prix Turnuvası başladı ve buralarda puan topluyorum. Burada yeterli puanı toplayanlar Türkiye Şampiyonası’na girdmiyor. Biz de Olimpiyat için yeterli puanları toplamak için mücadele ediyoruz.”dedi.

2016 Olimpiyatları için antrenmanlara başladığını belirten Eriş, “Antrenman yaptığımız için zaman çok çabuk geçiyor. Bu zaman içerisinde sürekli puan topluyoruz. Hollanda, Moldova ve Yunanistan’a giderek şampiyonluklar elde ettim. Şimdi Tunus’a gideceğim ve orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TEKVANDOCU SEDANUR YUMRUCALI: “OLİMPİYATLARDAN EN İYİ SONUÇLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Şampiyonası’ndan sonra birçok uluslararası müsabakalara katıldıklarını dile getiren Milli sporcu Sedanur Yumrucalı, “Moldova ve Yunanistan’da birinci oldum. Şu anda toplam 30 puanım var. Olimpiyatlar için yeterli puanım var ama çalışmaya ve kazanmaya devam edeceğim. Önümüzdeki turnuvalar bizim için çok önemli. Üstümüzdeki sporcuları geçmemiz gerekiyor. Kulübümüzün desteği ile çalışmalarımıza devam ederek 2016 Olimpiyatları’nda en iyi sonucu elde etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ANTRENÖR GÜRSOY: “RİO’DA ALTIN MADALYA SÖZÜ VERİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tekvando Şubesi Genel Koordinatörü Mustafa Gürsoy, ilk hedeflerinin 2015 Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayarak, “Yaprak Eriş kilosunda hiç yenilmedi ve Moldova’da tüm rakiplerini nakavt etti. Yunanistan’da altın madalya aldı. Ülkemize altın madalya getirmek ve 2016 Olimpiyatları’nda Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyoruz. Şimdi ise Tunus’a gidiyoruz ve orada da elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” açıklamalarında bulundu.

Günde 6 saat çalıştıklarını ve izin kavramının kendileri için geçerli olmadığını söyleyen Gürsoy, Ankara Büyühşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.