Bildi Gazetesi, Sami Khedira Kevin-Prince Boateng ve Dennis Aogo gibi Alman futbolcularla U-17 milli takımında oynayan Burak Karan'ın (26), selefilere katıldığını ve Suriye'de Esadgüçlerinin bombalı saldırısında parçalanarak öldüğünü yazdı.

20 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKTI

Alman gazete, bugün manşetine Burak Karan'ı taşıdı. Burak Karan, Leverkusen, Hertha Berlin , Hamburg ve Honnever genç takımlarında oynadıktan sonra Alemannia Aachen'e transfer olmuş ve 1 Temmuz 2008 yılında daha 20 yaşındayken futbolu bırakmıştı.

BAŞSAVCILIK TAKİBE ALMIŞTI

Haberde, kız kardeşi Zuhal'in anlattıklarına göre, Burak futbolu bıraktıktan sonra sadece cihattan bahseder olmuş. Burak, El Kaide ile ilgisi olduğu şüphesi ile Federal Başsavcılık tarafından takibe alınmış ancak tutuklanmasına gerek görülmemiş.

HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ İDDİASI

Haberde ayrıca, "Burak, Suriye'deki militanlara yardım için başta ilaç olmak üzere bağış toplamış ve yollamış. Ancak yardımların yerine ulaştırılamadığını öğrenince 7 ay önce karısını ve iki çocuğunu alarak Türkiye sınırına gidiyor. 11 Ekim'de, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Aziz kasabasına bağlı bir köyde, hükümet güçlerinin hava saldırısında ölmüş" ifadelerine yer verildi.

Bild Gazetesi, Burak'ın kardeşi Mustafa'nın şimdi Burak'ın 23 yaşındaki karısı Gülsüm ile 3 yaşındaki oğlu Abdullah ile 10 aylık Abdurrahman'ı mülteci kamplarında aradığı belirtti.