Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Eskrim Konfederasyonu Genel Kurulu'nda açıklanan istatistiki verilere göre Türk Eskrim'i son 8 yılda atağa geçti.

Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı 2005 yılında 46 iken, 2006 yılında 27'ye gerilemişti. Türkiye Eskrim Federasyonu, Uluslararası Eskrim Federasyonu'na (FIE) kayıtlı lisanslı müsabık sporcu sayısını 2007 yılından itibaren istikrarlı bir çıkış trendi ile 2014 yılında 126'ya yükseltti. Federasyon böylece dünya arenasında mücadele eden sporcu sayısında yıl bazında ortalama %45'lik artışla sekiz yılda toplamda %367'lik büyük bir gelişim sağladı.



Avrupa'da toplam FIE lisanslı sporcu sayısı ise; 2006'da 4903 iken bu sayı 2014 yılına gelindiğinde %16'lık bir düşüş kaydederek 4122 sayısına gerilemiştir.



Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin, yaptığı açıklamada; "Eskrimde Avrupa'da söz sahibi ülkeler ve Avrupa toplamındaki diğer müsabık sporcu sayılarını incelediğimizde genelde sporcu sayılarındaki düşüş dikkati çekmekle birlikte, Federasyonumuzun FIE lisanslı sporcu sayısındaki artışı, ülkemizin dünya arenasında eskrim ülkesi olma yolunda attığı büyük adımları ve bu yoldaki azimli çalışmalarımızı göstermektedir. Ortaya çıkan tablo Türk Eskriminin doğru yolda olduğunun göstergesi niteliğini taşımaktadır" dedi.

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)