İSTANBUL, () - TÜRK boksör Selçuk Aydın, Light Welterweight Dünya Şampiyonası yarı final maçı öncesi İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi.

Ukraynalı rakibi Victor Postol ile ABD'nin Los Angeles kentinde 17 Mayıs'ta karşı karşıya gelecek olan Selçuk Aydın, bu ülkeye gitmeden önce İstanbul'da basın karşısına çıktı. 3 kemer sahibi başarılı boksör, kendisini müsabaka öncesi hazır hissettiğini, maçı nakavt ile bitirerek Türkiye'ye büyük bir zafer kazandıracağını söyledi. Ukraynalı rakibiyle dünya şampiyonluğu yarı final maçı için karşılaşacağını belirten Aydın, "22 yıldır bu sporun içindeyim. Ülkem için mücadele ediyorum. Medyadan destek bekliyorum. Maçın hazırlıklarını memleketim Trabzon'da tamamladım. Yılbaşından beri bu maça hazırlanıyoruz. Yaklaşık 12 kilo verdim. Oynayacağım rakip dünya sıralamasında 1. sırada, ben ise ikinci sıradayım. Ama kendimi favori görüyorum. Baskıyı ben uygulayacağım ve Postol'a 5. raundu göstereceğimi zannetmiyorum. Maça bu inançla hazırlandım" dedi.

Selçuk Aydın'ın menajeri Ahmet Öner ise, "Türkiye'de destek görmediğimiz, sponsor bulamadığımız için bu kritik maç Ukrayna'da olacaktı. Fakat o ülkedeki olaylar nedeniyle kapışmayı ABD'ye aldık. Orada tarafsız bir salonda mücadele edilecek. Ben Selçuk'a güveniyorum. Bu maçı kazanırsa Dünya Şampiyonu olmaması için hiçbir neden yok" diye konuştu.

Selçuk Aydın - Vitor Postol mücadelesi 17 Mayıs Cumartesi günü ABD'nin dünyaca ünlü salonu The Forum Los Angeles'da gerçekleşecek.

os (os)