TERİM: YABANCI SAYISI İLE UĞRAŞMAMALIYIZ
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51'inci Sporun Zirvesi Semineri'nde konuşan Fatih Terim, Süper Lig'deki yabancı kontenjanının son zamanlarda çok tartışılmaya başlandığına dikkati çekerek, "Yabancı sayısı ile uğraşmamalıyız. Biz dışarıya futbolcu göndermeliyiz. Almanın değil dışarıya satmanın planlarını, çalışmalarını yapmalıyız" dedi.
Kaleci antrenörü gibi ayrı bir uzmanlık dalının Şenes Erzik döneminde kabul ettirdiklerini dile getiren Fatih Terim, her alanda daha fazla uzmana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bugün gelinen noktada kaleci antrenörünün, masörün, sağlık sorumlusunun, fizyoterapistin uzmanlaştırıldığını ama sayının yetmediğini vurgulayan Fatih Terim, bu alanda daha fazla ve daha iyi eğitilmiş uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Fatih Terim konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şenes Bey'e kaleci antrenörü olması lazım artık dediğimde, ben 5 bin lira alıyordum. Yeni bir antrenöre yeni bir maaş gerekecekti ama Şenes Bey, baktı ki mantıklı kabul etti. Türk futbolunda kaleci antrenörlüğünü zorunlu hale getirdik. Tabi o dönem telefonlarım hemen çaldı ve Ya hoca biz teknik direktörün maaşını ödeyemezken ikinci bir hocanın maaşını nasıl ödeyeceğiz diye sitem edenler oldu."
"TÜRKİYE'DE YETENEK HİÇ BİTMEZ"
Ara transfer döneminde genelde Veysel Sarı ve Tarık Çamdal'ın konuşulduğu, bu iki oyuncunun dışında transfer hareketliliği olmamasının gündeme getirildiği şeklindeki bir soruya karşılık Terim, şu yanıtı verdi:
"Türkiye'de yetenekler hiç bitmez. Adından söz edilmesi gereken çok futbolcu var. Sadece scoutlar daha iyi çalışmalı daha çok yere gitmeli daha çok maç izlemeli. Antrenörlerle konuşmalılar, Diyaloglardan güzellikler doğar. Yabancı sayısı ile uğraşmamalıyız. Biz dışarıya futbolcu göndermeliyiz. Almanın değil dışarıya satmanın planlarını, çalışmalarını yapmalıyız." UD(SU/AÖ)