ATICILIK ve Avcılık Federasyonu'nun 26-29 Mayıs tarihleri arasında Mersin'de düzenleyeceği Türkiye Trap, Duble Trap Şampiyonası'nın hafta içinde alınması, atıcıların yarısından fazlasının katılamamasına sebep oldu.
Yarışmaya katılacak 135 sporcunun 75'inin Türkiye Şampiyonası'na hafta içinde düzenlenmesi nedeniyle işleri olduğu için katılamayacağına dair mazeret dilekçesi verdiğini açıklayan Atıcılık ve Avcılık Adana İl Temsilcisi Ali Kocabey, şöyle dedi:
"Şimdiye kadar tüm şampiyonalar hafta sonu yapılıyordu. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştık. Atıcılık, maliyeti yüksek bir spor. Sporcuların tamamına yakını iş sahibi. Şampiyonanın hafta içinde yapılacak olması, zora soktu. Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri yapılacak şampiyonaya insanlar işlerini bırakıp nasıl gelecek? İşyerinden izin alamayan bir çok sporcu, dilekçe yazarak şampiyonanın hafta sonuna alınmasını istedi. Ayrıca yarışmanın hafta sonu yapılmak istenmemesinin sebebini de federasyon yetkilileri açıklamalı. Federasyon Başkanı Nur Ala Aliş'ten bu programın değiştirilmesini istiyoruz."
"MİLLİ TAKIMA GİRME ŞANSLARI AZALIYOR"
İl Temsilcisi Ali Kocabey, sporcuların milli takıma girebilmek için bu tür şampiyonalarda puan topladıklarını, şampiyonaya katılamayanların milli takıma girme şanslarının da neredeyse yok olduğu için şampiyonanın hata sonuna alınabileceğini belirtti.

SC(AP/AÖ) FOTOGRAF