TRABZONSPOR’un 2014-2015 sezonunda giyeceği formalar internet üzerinden tanıtıldı.
Kulübün resmi internet sitesinden forma tanıtımıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Yeni bir ruhla yepyeni bir başlangıcı temsil eden formalarıyla takımımız, sahalarda fırtına gibi esecek. Türk futbol tarihinin en büyük kulüplerinden biri olan takımımız, yeni sezon formalarını tanıttı. Nike tarafından takımımızın yeni ruhla yepyeni bir başlangıcı için tasarlanan 3 değişik forma taraftarlarımızın beğenisine sunuldu. 'Fırtına' adını taşıyan bordo mavi renkli klasik çubuklu iç saha forması, geçtiğimiz sezonlarda kullanılmaya başlayan ve taraftar tarafından da oldukça sevilen Victory (Zafer) dizaynı devam ettirilerek tasarlandı. Karadeniz'in fırtınası ve dalgalarını temsil eden formanın bordo yakasıyla birlikte yeşil sahalara klasik bir şıklık da getiriyor."
"BEYAZ VE MAVİ ZAFER FORMALARI DA TANITILDI"
Trabzonspor'un açıklama şöyle devam etti:
"Takımımızın deplasman maçlarında giyeceği 'Beyaz' forma ise Karadeniz’in fırtınası ve dalgalarını temsil eden bordo mavi tasarım detayını takım armasının üzerindeki sol kol üzerinde taşıyor. Yaka ve kol detaylarında kullanılan bordo rengi formaya güçlü bir duruş kazandırıyor. 'Mavi Zafer' adı verilen üçüncü formanın göğsünde büyük bir zafer işareti yer alıyor. Forma, kulübümüzün köklü geçmişindeki başarılarından ilham alarak, yeni sezonda Avrupa arenasında hedeflediği büyük başarıya göz kırpıyor. Trabzonspor’un 2014-2015 sezon formaları Dri-Fit teknolojisi ve geri dönüşümlü pet şişelerden üretilme özellikleriyle de önem kazanıyor."
"FORMALAR 12 GERİ DÖNÜŞÜMLÜ PLASTİK ŞİŞEDEN ÜRETİLDİ"
Kulüp sitesinden forma tanıtımıyla ilgili yapılan açıklama şöyle tamamlandı:
"Takımımızın yeni sezon formaları, Nike’ın düşük çevresel etkiyle spor malzemesi üretme sözü doğrultusunda, devrim yaratan geri dönüştürülmüş polyester kumaşından üretilmeye devam edecek. Her bir forma ve şort, ortalama 13 geri dönüşümlü plastik şişeden üretiliyor. Bu çığır açan üretim sürecinde plastik şişeler eritilerek önce iplik haline getiriliyor, daha sonra polyester olarak dokunuyor. Bu sayede, polyester üretimine kıyasla enerji tüketiminde yüzde 30 oranında tasarruf sağlanıyor. Formaların yapımında kullanılan Nike Dri-Fit teknolojisi ise oyuncuların daha kuru, daha serin ve daha hafif kalmasını sağlayan bir teknoloji ürünü. Teri bedenden kumaşın yüzeyine çekerek hızla kurumasını sağlayan bu malzeme, bir yandan da üç boyutlu yapısıyla cildin etrafında daha fazla hava boşluğu yaratarak formanın vücuda yapışmasını engelliyor."

FOTOĞRAFLI