TRABZONSPOR’un Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, TFF Disiplin Kurulu’nu adaletli olmaya çağırırken, "Bu neyin öfkesi, neyin intikamı?" dedi. 
Üstünsalih, 'ya yaptığı açıklamada PFDK’nın verdiği 6 maçlık seyircisiz oynama cezasının abartılı olduğunu söyledi. Üstünsalih, Türk futbolunu Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönettiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Futbolumuzda dostluk, kardeşlik, barış ve uzlaşmacı ruhu sağlayacak olan da TFF’dir. Bu bağlamda TFF Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu 6 maçlık cezayı abartılı buluyorum. Trabzonspor çok büyük bir camiadır ve sahipsiz değildir. Trabzonspor camiası sadece Trabzon kentinden de ibaret değildir. Ülke genelinde taraftarı olan, Anadolu’nun ağabeyliğini yapmış ve yapmakta olan bir camiadır. TFF Disiplin Kurulu'nu hukuka ve adaletli olmaya, itidalli olmaya davet ediyorum."
"HUKUK HERKES İÇİN AYNI OLMALI"
Üstünşahin, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda hoş olmayan ve arzu edilmeyen seyirci taşkınlıkları görüldüğünü, bunun elbette bir cezasının olacağını anlatırken, bu cezanın adaletli olması gerektiğini söyledi. Trabzonspor Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe için ayrı, Galatasaray için ayrı, Beşiktaş için ayrı hukuk olmamalıdır, olamaz. Fenerbahçe-Galatasaray, Bursa-Beşiktaş ve Beşiktaş-Kasımpaşa maçlarını ve bu maçların sonucunda verilen cezaları hatırlayın, bunların yanında Trabzonspor’a verilen cezaya bir bakın. Yazıktır. 1 kişi sahaya girmiş mi, 1 kişinin burnu kanamış mı? Bu ceza çok ağır. Söz konusu maçlardaki tahrik ile Trabzonspor’a yapılan tahrik unsurlarına baktığımızda durum son derece vahimdir. Bütün bunlar camiamızda adalet duygusunu zayıflatıyor, körleştiriyor." 
"TFF ÖFKE VE GERİLİMİ ARTIRABİLECEK DAVRANIŞ SERGİLEMEKTEDİR"
TFF’nin yangına körükle gittiğini öne süren Üstünsalih, '3 Temmuz sürecinden' günümüze oluşan öfke ve gerilimi dindirme faaliyetlerini sürdürme yerine çok abartılı olan bu cezayla öfke ve gerilimi artırabilecek davranışın sergilediğini iddia etti. Üstünsalih, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Futbolumuzdaki bu öfke ve gerilim sürdürülebilir bir durum değildir. Ortamı yumuşatma ve yatıştırması gereken merci, makam; TFF’dir. Bu süreçte verilen bu cezanın adeta yangına körükle gider gibi olduğunu ifade etmek istiyorum. Evet, kabul ediyoruz ki cezalar caydırıcı olmalıdır. Ancak, yaşamakta olduğumuz süreci gözardı edemezsiniz. Sorumluluk sahibi olan TFF tansiyonu düşürmeli ve tarafsız davranmalıdır." 
Üstünsalih, Trabzonspor camiasının her zaman uzlaşmadan yana olduğunu  vurgulayarak, şöyle dedi:
"Cezaya itiraz etmemek bir duruşun ifadesidir. Ancak duruşun anlamının karşı taraftan anlaşılacağı konusunda tereddüt yaşamaktayım. Şahsi kanaatim kesinlikle cezaya itiraz edilmesi yönündedir. Ancak, Yönetim Kurulumuzun alacağı her türlü karara saygılıyım. Yapılacak itirazla Türkiye futbol tarihine not düşülmelidir. Bu cezayla, Trabzonspor camiası kavgacı ve uzlaşılması güç bir camiaymış imajı ve algısı yaratılmak istendiği düşüncesindeyim. Oysa bilinmelidir ki; Trabzonspor camiası sportmenlik ruhu içerisinde naif, hakkaniyetli ve adalet duygusu güçlü bir camiadır. Tekrar ediyorum, ceza ağır olmuştur. Caydırıcılık fonksiyonundan uzak bir cezadır. Trabzonspor camiası birlik ve beraberlik içerisinde gerektiği yerde, gerekli haklarını aramasını bilir ve arayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’nu sürdürülemez bu durumu çözmeye davet ediyorum." 
KULÜPTEN GÖZALTI YALANLAMASI
Bu arada, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 17 Aralık sürecinde gözaltına alındığına dair hakkında çıkan iddialar kulüp sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada yalanlandı. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gün içerisinde Başkanımız Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun 17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alındığına ilişkin haberler tekrarlanmaktadır. Bu tür haberler o dönemde çıkmış ve tarafımızca yalanlanmış olmasına rağmen bugün yine olmayanı olmuş gibi gösterenler bunun bedelini hukuki zeminde ödeyecektir. Bu ve benzeri haberleri yapanlar hakkında hukuki işlem başlatılmıştır."

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF