TRABZONSPOR’un 47’inci kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende konuşan Genel Sekreter Köksal Güney, topladıkları imzalarla kongre hazırlığı yapan muhalefete seslenerek, "Kişiler bir yönetimi sevmeyebilir ama şer güçler karşısında birlik ve beraberliğimizi göstermemiz lazım" dedi.
Trabzonspor’un 47’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Trabzonspor Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Çok düşük katılımın olduğu törende Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, Genel Sekreter Köksal Güney, Divam Kurulu Başkanı Ali Özbak, çeşitli kurul başkanları ve az sayıda taraftar yer aldı. Divan Kurulu Başkanı Özbak, Trabzonspor’un hakkının yenmeye devam edildiğini belirterek, "Bir söz vardır, adalet örümcek ağına benzer. Güçlü olan deler gider, güçsüz olan takılır diye. Türkiye’de durum bugün böyle" ifadesini kullandı.
MUHALEFETE SESLENDİ
Törende daha sonra söz alan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney de, Trabzonspor’un 2 Ağustos günü adını futbol dünyasına yazdırdıktan sonra ihtilal yaptığını, şampiyonluklar yaşadığını ve taraftarlarına büyük gurur yaşattığını söyledi. Yönetim olarak aldıkları bayrağı hep ileriye taşımak ve Trabzonspor’u daha ileri götürmek istediklerinin altını çizen Güney sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Trabzonspor’u birileri yönetebilir ama kişiler gelip geçicidir. Aslolan Trabzonspor’dur, kurumlardır. Bunun bilincinde olmamızı istiyorum. Yoksa kişiler, bir yönetimi sevebilir veya sevmeyebilir. Ama biliyorsunuz Trabzonspor’la hep uğraşılmıştır. Belki uğraşılmaya devam edecektir. İşte bu şer güçler karşısında birlik beraberliğimizi göstermemiz lazım. Yeni bir sezona başlayacağız. Taraftarlarımız, camiamızı bizden başarı bekliyor. Güç birliği ile Trabzonspor’u inşallah iyi yerlere getirmek istiyoruz. Trabzonspor’u kurup bize bahşeden emeği geçmişlerden aramızda olmayanları rahmetle anıyorum, yaşayanlara şükranlarımı sunuyorum."
Trabzonspor’da kongre yapılması için hazırlıklarını son aşamaya getiren ve yeterli imzayı toplayan muhalefetin, önümüzdeki günlerde girişimde bulunması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI