TRABZONSPOR Genel Sekreteri Köksal Güney, Ziraat Türkiye Kupası’nda Balıkesirspor’a elenmelerinin camiada yarattığı üzüntüyü anladıklarını söyledi, "Bu bir kazadır ama Trabzonspor’un kupadan elenme lüksü olmaması lazım" dedi.
Genel Sekreter  Güney, basın mensuplarına yaptığı açıklamada takımının Avrupa’da aldığı başarılı sonuçların herkesi mutlu ettiğini, gurur kaynağı olduğunu belirtirken şöyle konuştu:
"Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura çıkma maçında Balıkesirspor karşısında beklenmeyen bir mağlubiyet aldık. Eğer kaza penceresinden bakarsak bu bir kazadır ve tüm takımların başına gelebiliyor. Dünyada da örnekleri var. Ama Trabzonspor’un kupadan elenme lüksü olmaması lazım. (Hem Avrupa'da, hem ligde oynuyoruz, kadromuz bunu kaldıramaz, bu yüzden buradan elenelim) düşüncesi hasıl olabilir ama bence bizim gibi bir dünya kulübünün her kulvarda hedefi olması lazım."
"KUPA AVRUPA'YA GİTMENİN EN KOLAY YOLU"
Bu yüzden Türkiye Kupası'ndan elendikleri için büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Köksal Güney, şöyle devam etti:
"Biz Avrupa ve ligde ilerleyelim, kupadan feragat edelim, diye bir düşünceye sahip değiliz. Taraftarlarımız bunu bilsin. Kupanın maddi olarak da bir getirisi var. Hedefe ulaştığınızda da önemli bir getirisi var. Belki de Avrupa’ya gitmenin en kolay yolu. Yenilmemiz bizi üzdü. Takım kadrosu ve oyun ile ilgili çok eleştiri yapmamız belki çok yerinde değil ama teknik direktörümüz ve teknik heyetimiz var, yapılmış bir rotasyon var. Ama sonuç olarak bizim gibi büyük takımların her kulvarda ilerlemesi lazım."
"TARAFTARLARIN TEPKİSİNE HAK VERİYORUZ"
Büyük kulüplerin taraftar kitlesinin de büyük olduğunu, ona göre beklentileri bulunduğunu vurgulayan Köksal Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Taraftarların bu yenilgileri kabullenmesi bu manada zor oluyor. Tepki olacaktır. Başarı nasıl ödüllendiriliyorsa taraftarın başarısızlık anında da tepki göstermesi gayet normaldir. Taraftar istiyor ki, Türkiye Kupası’nı da alalım. Bu manada onlara hak veriyoruz. Rakibimizi küçümsemiyoruz ama bu elenmenin Süper Lig takımından olmayışı da onları üzüyor. Takımlarını hep başarılı görmek istiyorlar. Her eleştiriden ders almamız gerekiyor."
"GAZİANTEPSPOR MAÇINI KAZANMALIYIZ"
Deplasmanda oynayacakları Gaziantepspor maçının çok önemli olduğuna da belyirten Köksal Güney, bu konuda şöyle konuştu:
"Yenilgilerden sonraki maçlar takımın moral ve motivasyonunun düşmemesi açısından çok önemli. Biran evvel eskiyi unutup önümüze bakmamız lazım. Gaziantepspor maçı bu anlamda bir çıkış maçımız olacak. Bu maçı alıp taraftarlarara kendimizi affettirip bu şoku üzerimizden atmamız lazım. Ardından ise Lazio maçımız var. Turu garantiledik ama bu maçtan puan ya da puanlar alıp lider olarak bitirmek istiyoruz. Ben futbolcularımızın bunu başaracak gücü olduğuna inanıyorum. Onlara destek olup bu maratondan en iyi şekilde çıkmak istiyoruz."
"BİZİMLE OLMAK İSTEMEYEN FUTBOLCULARDA ISRAR ETMEYİZ"
Devre arası için transfer çalışmalarının sürdüğünü de açıklayan Köksal Güney, son olarak şunları söyledi:
"Bizimle olmak istemeyen futbolcular üzerinde ısrar etmenin bir yararı yok. Teknik heyetimiz bize gidecek ve kalacaklarla ilgili rapor verecek. Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz'le yollarımızı ayırmamız yüksek ihtimal. Takviye konusunda ise gruplardan çıkmayı garantilediğimiz için bu manada takıma katkı yapmak istiyoruz. Bu katkı da tamamen teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Eksik görülen mevkilere katılımlar olacak."
YUSUF FORMA İÇİN SABIRSIZLANIYOR
Trabzonspor’da uzun bir sakatlık dönemi nedeniyle formasından uzak kalan Yusuf Erdoğan, hafta sonunda deplasmanda oynanacak olan Gaziantepspor maçıyla sahalara dönmek istiyor. Antrenmanlarda takımla birlikte çalışmalara başlayan genç futbolcu, formasını çok özlediğini belirtti, "Bu kritik dönemde ben de oynadığım futbolla takımıma katkı yapmak istiyorum. Teknik direktörüm beni tam olarak hazır görürse bu maçta görev verecektir.  Ben de takımımın başarısı için elimden geleni yapmaya hazırım" dedi.
COLMAN’IN OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI
Trabzonspor’un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman’ın 6 yaşına giren oğlu Matteo için öğrenim gördüğü Özel Neşem Anaokulu’nda doğum günü partisi düzenlendi. Colman, eşi Fernanda ve 3 yaşındaki küçük oğlu Valentino ile katıldığı doğum günü partisinde Matteo’nun sınıf arkadaşlarıyla bir süre oyunlar oynadı ve fotoğraf çektirdi. Colman daha sonra çocukları ve eşiyle birlikte doğum günü pastasını keserek mumları üfledi.