TRABZONSPOR'un eski yönetim kurulu üyesi Recep Denizer, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın, kendisi hakkında yaptığı, "Paralar Recep Denizer tarafından yollandı" iddialarına avukatı aracılığıyla cevap verdi.
Recep Denizer’in avukatı Nusret Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Daha önce de ifade ettiğimiz üzere; şike ve teşvik eylemlerinin organizasyonunu yapanların ve şikeden hüküm giyenlerin başkalarına attığı iftiralar sürpriz değildir. Şike yaptığı mahkeme kararları ile de sabit olan bu şahısların son çırpınışları herkes tarafından ibretle ve hayretle izlenmektedir. Müvekkilimiz Recep Denizer’ in, şike dosyası kapsamında kolluk kuvvetlerince ifadesi alınmış; soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı müvekkilimiz hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına’ dair karar vermiş ve bu karar kesinleşmiştir."
'MÜVEKKİLİMİZ RECEP DENİZER İLE İLGİLİ TEK BİR DİSİPLİN YAPTIRIMI DAHİ UYGULANMAMIŞTIR'
Açıklama şu şekilde devam etti: 
"TFF’nun ilgili kurulları nezdinde yapılan yargılamadan da müvekkilimiz Recep Denizer yüzünün akıyla çıkmış, PFDK, ‘Hakkında Ceza Tertibine Yer Olmadığına’ karar vermiştir. Müvekkilimiz Recep Denizer ile ilgili tek bir disiplin yaptırımı dahi uygulanmamıştır. Saplandıkları şike çukurunda hem kendi, hem de mensubu oldukları camiaları lekelemeyi göze alan bu zevatın, başkalarına da kendi çerçevesinden bakması ve bu çukura sürüklemeye çalışması sürpriz değildir."
'KİMLERE HİZMET ETTİĞİ HERKESÇE MALUM İSİMLERİN İDDİALARINI CİDDİHE ALMIYORUZ'
Otyakmaz’ın iddialarının hayal mahsulü olduğunun vurgulandığı açıklama
şu şekilde tamamlandı:
"Daha da acı olanı ise şike yaptığı yargı kararları ile tescillenen bu şahısların devletin mülki ve idari amirlerinin, seçilmişlerinin, bürokratlarının da katıldığı bir Genel Kurul’ da iftira dolu açıklamalarını yapabilmeleridir. Süreç temiz futbol anlayışı ile hareket eden bizler tarafından sükûnet ve suhuletle takip edilmektedir. Bizler masumiyetimizden aldığımız güçle konuşur, yargı kararlarını esas alırız. Kimlere ve hangi amaca hizmet ettiği herkesçe malum isimlerin asılsız, mesnetsiz, hayal mahsulü iddialarını ciddiye dahi almıyoruz."

YES(TM/SS)