TRABAZONSPOR Denetleme Kurulu’nun raporunda kulübün borcunun 7 aylık süreçte yaklaşık 3 milyon TL azaldığı yer alırken kaleci Onur'la yapılan son sözleşmenin şartlarının yer almadığı açıklandı.
Trabzonspor’da yarın saat 10.00’da Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılacak seçimsiz Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi Trabzonspor Denetleme Kurulu basın toplantısı düzenleyerek, delegeleri kulübün ekonomik durumu hakkında bilgilendirdi. Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, şöyle dedi:
"Denetleme kurulumuz 1 Mayıs-30 kasım arasındaki belge ve defterleri maddi ve idari denetime tabi tutmuştur. Bu incelemede kulübümüzün defter ve kayıtlarında tüzüğe ve genel kurula aykırı bir duruma rastlanmamıştır. Trabzonspor kulübünde 242 personel çalışmaktadır."
"NET BORÇ 173.5 MİLYON"
Başkan Ören, incelenen süre zarfında kulübün toplam gelirin 102 milyon 123 bin 303 TL, toplam giderin ise 103 milyon 270 bin 453 TL olduğunu vurgularken şunları söyledi:
"Gerçekleşen gelir ve giderler sonucu oluşan konsolide mali tablolara göre dernek ve bağlı şirketlerin 30 Kasım tarihine kadar 21 milyon 9 bin 721 TL’si uzun, 152 milyon 407 bin 723 TL’si ise kısa vadeli olmak üzere 173 milyon 417 bin 444 TL net borcu bulunmaktadır. 30 Nisan itibariyle borç 175 milyon 652 bin 540 liradan yaklaşık 3 milyon TL azalmıştır. Ekonomik olarak bakarsak hem harcama yapılmıştır, hem de borçlarda düşme olmuştur. Bu kulüp için ekonomik olarak iyi değerlendirilebilecek bir durumdur. Dolayısıyla mevcut yönetim o borçları aşarak bugüne kadar gelmekle birlikte borcu da 3 milyon TL’de azalmıştır. Emeğin hakkını teslim etmek gerekiyor."
"ONUR RAPORA DAHİL DEĞİL"
Başkan Ören, "Borç azalımı nasıl sağlandı?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:
"Kasım ayı içerisinde 6 milyon TL’lik teberrü bağışı var. Bu çok başarılı bir bağış toplayışıdır. Yöneticilerin bir hayli katkıları var. Yöneticilerin de katkılarıyla birlikte 16 milyon TL’lik bir katkı var. Bizim hazırladığımız denetleme raporuna Onur ile yapılan son sözleşme dahil değildir. O sözleşme Aralık ayı içinde yapıldığı için bir sonraki denetleme kurulu raporuna yansıyacak."
"BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE NEDEN SEÇİLDİK BİLMİYORUM"
Geçen Mayıs ayında yapılan Genel Kurul'da Denetleme Kurulu seçilmesini doğru bulmadığını da söyleyen Başkan Ören, şöyle devam etti:
"Bir önceki genel kurulda neden seçime girdiğimizi, kim tarafından niye sokulduğumuzu bilmiyoruz. Ama gerçek olan bir şey var ki o seçimlere girmememiz gerekiyordu. Bizi o seçimlere soktular. Yarın kurullar için seçim yapılması ise doğru bir karar."