TRABZONSPOR'un Avusturya kampında Yusuf Erdoğan ve Özer Hurmacı, performanslarıyla ön plana çıkarken Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in sert açıklamaları, kampa damga vurdu.
HALİLHODZİC HER DEFA SERT KONUŞTU
Bordo mavililerin 19 Temmuz'da 28 futbolcuyla başlayan Avusturya kampında futbolcu sayısı, son olarak Cezayirli Essaid Belkalem'in de katılımı ile 29’a çıktı. Kampta yeni transferlerin performansından çok Vahid Halilhodzic’in sert açıklamaları dikkati çekti. Kamptan önce yaptıkları açıklamalarda transferlerin kampa yetişeceğini belirten yöneticiler, beklenen hamleleri geç yapınca Halilhodzic, tepkisini dile getirmekten geri kalmadı.
SON OLARAK "GİDERİM" TEPKİSİ
2-2’lik Lokomotif Taşkent maçından sonra, "Bu takıma en az 10 takviye lazım" diyerek bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Boşnak teknik adam, FC Köln ile oynanan ve 2-0’lık mağlubiyetle tamamlanan maçın ardından da tepkisini sürdürdü. Halilhodzic, en sert tepkisini ise pazar günkü 3-1'lik Augsburg yenilgisinden sonra gösterdi, "Beklediğim transferler gerçekleşmezse giderim" dedi.
TRANSFERLERİN PERFORMANSINI BEĞENMEDİ
Boşnak teknik adamın bu sert açıklamalarından sonra Oscar Cardozo, İshak Doğan, Essaid Belkalem, Fatih Atik ile prensipte anlaşamaya varıp Carl Medjani ve Musa Nizam transferlerini de bitirme noktasına getiren yönetimin bu hamleleri de Halilhodzic’i rahatlatmadı. "5 yerli ve 5 yabancı oyuncu ve zaman istiyorum" diyen Halilhodzic, kamp kadrosundan da bazı isimleri gönderebileceğini ima etti.
Trabzonspor’un 17 günlük Avusturya kampında daha çok futbolcuları tanımaya çalışan Halilhodzic, kendi oyun sistemini de oyunculara kabullendirmeye çalıştı. Ancak Boşnak teknik adam, özellikle yeni transferlerin kamptaki performansından memnun kalmadı.
BOURCEANU HİÇ FORMA GİYEMEDİ
Avusturya kampında oynadığı 3 hazırlık maçında kalesinde 7 gol gören ve sadece 3 kez rakip fileleri havalandıran Trabzonspor, 2 mağlubiyet ve bir beraberlik elde etti. Geçtiğimiz sezonlardaki gibi yine gol yollarında yaşanan kısırlığın dikkat çektiği kampta Romen futbolcu Bourceanu sakatlığı nedeniyle hiçbir maçta görev yapamayan tek isim oldu. Trabzonspor’da Bourceanu dışında Kadir Keleş'de sakatlığı nedeniyle takımla fazla çalışma şansı bulamadı.
TAM GÜN İZİN YAPAMADIAR
Bordo mavili takımın 17 günlük kampında Yusuf Erdoğan ve Özer Hurmacı performansları ile takım arkadaşlarına oranla ön plana çıktı, Malouda, Bosingwa ve Gökhan Karadeniz’de dikkat çeken isimler oldu. Kampın ilk 3 gün gününde günde 3 antrenman yapılan kampta futbolcular hiç tam gün izin yapamadı.
TRABZONSPOR'UN KAMP DEĞERLENDİRMESİ
Trabzonsporlu oyuncuların kamp değerlendirmeleri ise şöyle:
Onur Recep Kıvrak: Geçtiğimiz sezonun flaş isimlerinden olan Onur, Avusturya kampında bu performansını gösteremedi. Augsburg ile oynanan hazırlık maçında takım savunmasının verdiği açıklar nedeniyle kalesinde goller gören Onur, yine de kalitesiyle kalenin sahibi konumunda.
Fatih Öztürk: Büyük umutlarla geldiği Avusturya kampında beklenen sıçramayı yapamadı. Sadece bir hazırlık maçında 45 dakika görev alan Fatih'in Onur’dan formayı alması çok çalışması gerekiyor.
İbrahim Demir: Kamptaki kaleciler arasında performansıyla ön plana çıktı. Lokomotif Taşkent ile oynanan hazırlık maçında yaptığı kritik kurtarışlarla büyük alkış aldı. Genç kaleci forma için hazır bir görüntü çizdi.
Uğurcan Çakır: Kampa altyapıdan tecrübe kazanması için çağrılar genç eldiven, fiziksel özellikleri ve yaptığı kurtarışlarıyla gelecek adına umut verdi.
Zeki Yavru: Teknik direktör Halilhodzic’in kamptaki gözdeleri arasında yer alan Zeki Yavru, sakatlanana kadar performansı ile ön plana çıktı. Hem orta sahada hem de savunmanın sağında görev yapabilen Zeki Yavru, forma için savaşacak isimler arasında.
Jose Bosingwa: Trabzonspor’un sorunsuz yabancı oyuncuları arasında yer alan Bosingwa, tam bir lider oyuncu olduğunu kampta da gösterdi. Takım arkadaşları ile süper uyum sağlayan Bosingwa, istikrarıyla da göz doldurdu. Yeni sezon öncesi ikinci kaptanlığa en yakın isim oldu.
Caner Osmanpaşa: Antrenmanların çalışkan isimlerinden olan Caner, hem sağbek, hem de stoperde oynadığı maçlarda sırıtmadı. Geçtiğimiz sezona oranla tecrübe kazanan Caner, takımda alternatif yaratabilecek bir isim olduğunu kanıtladı.
Mustafa Yumlu: Hazırlık maçlarında özellikle savunmanın ciddi alarmlar verdiği anlarda ayakta kalan isimlerden oldu. İki yabancı stoperin gelmesi durumunda Mustafa, formayı kolay teslim etmeyeceğini gösterdi.
Aykut Demir: Kampta beklenen çıkışı yakalayamayan oyunculardan Aykut, hazırlık maçlarında da beklenen performansı sergileyemedi. Yeni sezonda forma için çok çalışması gerekecek.
Hasan Batuhan Artarslan: Pilot takımdan kampa dahil edilen Batuhan, çok yönlü oyunuyla dikkat çekti. Hem savunmada hem de orta sahada görev yapan Batuhan’ın, her ne kadar yeteneğini gösterse de, yeni transferlerin gelişinden sonra forma şansı çok zor.
Ondrej Celustka: Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği İngiltere Premier Ligi’nde tecrübe kazanması beklenen Çek oyuncu, kampta beklenen çıkışı gösteremedi. Gönderilmesi gündemde.
Kadir Keleş: İyi başladığı kampta üst üste yaşadığı iki sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kaldı.
Mustafa Akbaş: Halilhodzic’in takımdaki solbek sıkıntısı nedeniyle hazırlık maçlarında en çok forma verdiği isimlerden olan Mustafa Akbaş, beklenen çıkışı yakalayamadı. İshak Doğan ve stoper takviyelerinden sonra forma giymeli ihtimali düştü.
Serdar Gürler: Antrenmanlarda hırslı gözükse de hazırlık maçlarında aynı sıçramayı yapamadı. Ancak yine de yeni sezon öncesi formaya yakın isimler arasında gözüktü.
Turgut Doğan Şahin: Olcan Adın’ın gidişinin ardından büyük bir umutla transfer edilen Turgut Doğan Şahin, kampta hayal kırıklığı yaratan isimlerin başında yer aldı. Hem forma, hem de Halilhodzic’e kendisini kabullendirmek için çok çalışması gerekiyor.
Salih Dursun: Halilhodzic'e kendisini ispatlayan isimler arasında yer aldı. Çok ön plana çıkmasa da görev adamı olduğunu gösterdi. Yeni sezonda takımın iskeletinde yer alma ihtimali yüksek.
Bourceanu: Sakatlığı nedeniyle hep salonda çalıştı. Trabzon’a döndükten sonra hakkındaki karar verilecek.
Anıl Taşdemir: PTT 1'inci Lig'in flaş ismi olarak geldiği Trabzonspor’da sönük kaldı. Gerek antrenman gerekse hazırlık maçlarındaki performansıyla forma giyme ihtimali oldukça düşük. Halilhodzic’in kiralanmasını isteyebileceği oyuncular arasında.
Ferhat Yazgan: Yeni transferlerden Ferhat Yazgan, antrenmanlarda dikkat çekmese de, Augsburg ile oynanan hazırlık maçında iyi performans sergiledi. Takımda alternatif olabilir.
Özer Hurmacı: Adrian ve Olcan’ın gidişinin ardından yaratıcı oyuncu sayısının azaldığı Trabzonspor’da sergilediği performansıyla kampın yıldızlarından oldu. Hem hazırlık maçlarında hem de antrenmanlarda özverili olarak çalışan Özer Hurmacı, yeni sezonda takımın en önemli parçaları arasında yer alacağı kanıtladı.
Yusuf Erdoğan: Halilhodzic’in kamptaki gözdesi. Antrenmanlarda oldukça hırslı gözüken Yusuf, hazırlık maçlarında da iyi performans sergiledi. Geçtiğimiz sezon ligde tecrübe kazanan Yusuf, bu sezon ise daha fazla sorumluluk alacağını gösterdi.
Gustavo Colman: Kamptaki ruh haliyle, Trabzonspor’daki misyonunu tamamladığını gösterdi. Takımdan gidecek oyuncuların başında yer alan Colman, gerek antrenman, gerekse hazırlık maçlarında isteksiz gözüktü.
Florent Malouda: Geçtiğimiz sezon yaşadığı sorunların ardından takıma dönmesi beklenmeyen Malouda, Avusturya kampında en hazır futbolcular arasında yer aldı. Kondisyon ağırlıklı antrenmanlarda oldukça formda gözüken Fransız oyuncu, hazırlık maçlarında da etkili bir görüntü ortaya koydu.
Soner Aydoğdu: Kampta sıçrama yapması beklenen futbolcu, beklentilerin altında kaldı. Kardemir Karabükspor’a transferinin gündeme gelmesinin ardından kafası iyice karışan Soner, kampı değerlendiremedi.
Barış Memiş: 1461 Trabzon’da geçtiğimiz sezon çok iyi bir performans sergileyen Barış Memiş, kampın kötü isimleri arasında yer aldı. Takımdaki geleceği belirsiz olan Barış Memiş’in, kiralanması gündemde.
Gökhan Karadeniz: İkinci ligin gol kralı olarak geldiği Trabzonspor’da antrenmanların en hırslı isimleri arasında yer aldı. Hazırlık maçlarında Halilhodzic’den formayı kapan Gökhan, yeni sezon öncesi kolay pes etmeyeceğini kanıtladı.
Deniz Yılmaz: Geçtiğimiz sezon Elazığspor’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Deniz Yılmaz, uyum sorununu tam olarak atlamadı. Kampta birde sakatlık yaşayan Deniz yine de kalitesini göstermeyi başardı.
Emre Güral: Hücum hattında yaşanan oyuncu sıkıntısında ön plana çıkması beklenen Emre Güral, kampın hayal kırıklıkları arasında yer aldı. Cardozo transferinin de gerçekleşmesinin ardından ismi takımdan gidecek oyuncular arasında yer alıyor.
Essaid Belkalem: Kampın bitimine 3 gün kampa katılan Cezayirli savunma oyuncusu Essaid Belkalem, antrenmanlarda takımdan ayrı olarak koşu yaptı.

FOTOĞRAFLI