TRABZONSPOR kaptanı Onur Recep Kıvrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüleri Destekleme Programı (ÖDES) kapsamında Trabzon Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, "Biz de varız" projesi toplantısına katıldı.
Trabzon Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Onur'un yanısıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Doktoru Hakan Bozdoğan, engelli öğrenciler ve velileri katıldı. Doktor Hakan Bozdoğan, "Engel aslında toplumdaki zihniyet problemi. Bu anlamda toplumların zihniyetlerini değiştirdikleri zaman bu olayı daha rahat çözeceklerini düşünüyorum. Her sporcunun spora katılımından önce mutlaka bir değerlendirme olması gerekir. Biz sporcuları her zaman sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Amacı da ani ölümlerin önüne geçmektir. Bu ani ölümlerin büyük nedeni kalp hastalıklarıdır" dedi. Kaleci Onur ise şunları söyledi:
ONUR: "EL ELE VERELİM"
"Ben hiç birinizi engelli olarak görmüyorum. Engelli olanlar bizleriz. Siz bir işe başladığınız zaman sonuna kadar başarılı oluyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Sizler bizim canımızsınız. Bu kardeşlerimize daha iyi bir yaşam sunmak için bütün fedakarlıkları yapalım. Bunun öncüsü olalım. Biz elimizden geleni yapmak istiyoruz. Ben çok önemli bir sakatlık yaşadım. Sağlığın ne demek olduğunu çok iyi anladım. Onun için ele ele verelim ve onların rahatı için her şeyi yapalım."
Onur, Kasımpaşa maçında yediği golde hatası olduğu yönündeki bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"Futbolda bazen istemediğimiz sonuçlar oluyor. Futbolun güzelliği bu. Ben hiç bir zaman gol yemek istemem. Böyle olduğu zaman Trabzonspor kaybediyor. Trabzonspor kaybedince ben ve takım arkadaşlarım kaybediyoruz. Biz kaybedince şehir kaybediyor. Biz sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Ama böyle şeyler oluyor. Allah'ın takdiri diyelim."
Öte yandan konferansta yapılan tüm konuşmalar Türk işaret dili uzmanı Ebru Taşdemir tarafından işitme engelliler için çevirildi.