TRABZONSPOR'lu futbolular Sol Bamba ve Emre Güral, takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Emre Güral, ikinci yarıda deplasman karnesini düzeltmek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Deplasman karnemizi üst düzey bir takım olarak düzeltmemiz gerekiyor. Evde maç kaybetmedik onun da üstüne koymamız lazım. Bizim gibi üst düzey takımlar daha üst sıraları hedefler. Deplasman karnemizi artırırsak daha iyi olacağız. Avrupa da Juventus'a karşı çok ciddi maçımız var. Her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
"MİLLİ TAKIMA YÜKSELMEK İSTİYORUZ"
Emre, Trabzonspor’daki hedefinin 90 dakika sahada kalmak olduğunu vurgulayarak, "Her antrenmanda her maçta her saniye giydiğim formanın hakkını vermeye çalışıyorum. Taraftarlarımız da onu gördükleri için beni seviyorlar. Ben de onlara teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız oynamadığım dönemde de arkamda durdular. Ben de bu güvenin karşılığını vermeye çalıştım. Benim hedefim tabi ki Trabzonspor’da kalıcı bir forvet olup sahada 90 dakika mücadele etmek. Bu yavaş yavaş olur. Çalışarak ve her şeyi düşünerek yapıyorum. Kafamda 13-14 yaşındayken her şey kuruluydu. Şimdi buradayım yavaş yavaş her şeyi elde ediyorum. Burada üstüne koyup milli takıma gitmek istiyorum. Daha yükselmek için çalışıyorum" diye konuştu.
"YENİ FORVETİN GELMESİ BANA KALMIŞ DEĞİL"
Forvet arayışlarının kendisini rahatsız etmediğini de söyleyen Emre, şu ifadeleri kullandı:
"İlk geldiğim günden itibaren ben forma için elimden geleni yapıyorum. Antrenmanlarda kendimi göstermeye çalışıyorum. Yeni forvet gelir gelmez, o bana kalmış bir şey değil. Buna yönetim ve hocamız karar verir. Bana ihtiyaç olduğunda ben her zaman hazırım. Forvet iki üç tane gelse de ben kendimi hazır tutmaya çalışacağım."
"KAFA TOPLARINA ÇOK ÇALIŞMAM GEREKİYOR"
Emre, kafa toplarında iyi olmadığını belirterek, "Hava toplarına çok çalışmam gerekiyor. Sağ ayağımı geliştirmem gerekiyor. Sol ayağım iyi ama daha iyi olması gerekiyor. Benim kendime örnek aldığım oyuncular üst düzeyde ve hala çalışıyorlarsa benim hayli hayli çalışmam lazım. Hami hoca bana bu konuda yardımcı oluyor ve ben de çalışıyorum. Çalışmadan hiçbir şey olmaz" diye konuştu. Emre, Juventus maçının önemli olduğunu da vurgulayarak, "Juventus’a karşı oynamak herkese nasip olmaz. Ben kura çekildiğinde sevindim. Üst düzey takımlara karşı oynamak en iyisi. Juventus çıktığı için sevindik. Öncelikle lige konsantre oluyoruz ancak Juventus maçı geldiğinde elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.
BAMBA: "DEPLASMAN MAÇLARINDAN PUAN ÇIKARTMALIYIZ"
Sol Bamba ise takımda her şeyin yolunda gittiğini, kampta sezonun ilk yarısında yaşadıkları eksiklikleri gidereceklerini belirterek, "Bir haftalık bir iznin olması benim ve takım arkadaşlarım için iyi oldu. İkinci yarıda daha iyi olmak için sıkı çalışıyoruz. İlk yarıyı değerlendirdiğimizde evdeki maçlarda iyi puan topladık ama deplasman maçlarında iyi oynayamadık. İkinci yarıda deplasman maçlarından puan çıkartmalıyız. Deplasmanda puanlar çıkartırsak ligi iyi bir yerde bitirebiliriz. Sıralamada bir yer söylemeyeceğim ama en üst noktaya çıkmaya çalışacağız" dedi.
"OFANSİF OLARAK İYİYİZ AMA BUNU DEFANSA YAYAMIYORUZ"
Bamba, defansta yapılan hatalarla ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Hem takım olarak, hem de bireysel hatam olabilir. Demek ki benim bireysel olarak 90 dakika boyunca konsantrasyonumu üst düzeyde tutmam lazım. Takımımız ofansif olarak iyi atraksyonlar gösteriyor ama defansif olarak bunu yapamıyoruz. Defansif anlamdaki sorunlarımıza iyi çalışıp bu 90 dakikaya yayarsak sorun ortadan kalkabilir. Ben oynadığım her takımda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Şu anda da Trabzonspor’un kontratlı oyuncusuyum ve bu takım için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Dünya kupasında oynayacak olmam benim için bir şeyi değiştirmeyecek."
"JUVENTUS'A KARŞI HERKES OYNAMAK İSTER"
Juventus ile yapacakları maçın önemli olduğunu da söyleyen Bamba, "Gruptan lider olarak çıkmanın keyfini yaşadık. Juventus gibi bir takıma karşı herkes oynamak ister. Kaybedecek bir şeyimiz yok. İyi oynayıp tur atlarsak sonuçta çok önemli bir şey başarmış olacağız. Bizim açımızdan çok iyi bir maç olacak" diye konuştu.
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın biten maçların ardından birçok kez Onur Recep Kıvrak’ın önemini vurgulamasıyla ilgili de konuşan Bamba, şu ifadeleri kullandı:
"Defansın kötü olduğuna katılmıyorum. Çünkü bende bu defansın içerisindeyim. Ama tabi ki Onur’un hakkını vermek lazım çünkü o Türkiye’nin en iyi kalecisi. Türkiye’nin milli takımında da oynuyor. Belki hocamız size bahsetmiyor ama kapalı kapılar arkasında bize gereken değeri veriyor."
"TRABZON’DA KAFAM RAHAT"
Bamba, Trabzon’da kafasının rahat olduğunu da ifade ederek, "Kafam rahat çünkü ben farklı ülkelerde futbol oynadım. Bunun sırrı oynadığın ülkenin kültürünü anlayabilmektir. Oranın kültürünü anlarsanız kafanız rahat eder. Buraya geldiğimde kültürünü anlamaya çalıştım. Bana burada herkes iyi davrandığı ve ben de kültürü özümseyebildiğim için kafam rahattı. 10 senedir futbol oynuyorum. Ama her oyuncu bulunduğu yerde devam etmek ister. Bende takımlardan ayrılma konusunda ilk başta biraz hayal kırıklığına uğradım ama futbolun içerisinde olduğum için bunları kabullendim" dedi.
"GOL ATMAM GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIM"
Bamba, gol atamamasıyla ilgili olarak ise, "Bundan önceki oynadığım tüm kulüplerde gol attım. Burada hiç gol atamadım. Takım olarak da buna daha iyi çalışmamız lazım. Kendi eksikliğim olduğunu düşünüyorum ve gol atmam gerektiğinin farkındayım. Şu an için gol attığımda nasıl sevineceğimi bilmiyorum. Attığım zaman bakacağım."