– TRABZONSPOR’un genç futbolcuları Soner Aydoğdu, Zeki Yavru ve Abdülkadir Özdemir, İsmetpaşa Ortaokulu’nu ziyaret etti, öğrencilerin sorularına cevap verdi, imza dağıtıp fotoğraf çektirdi.
SONER: "ÖRNEK ALDIĞIM OYUNCU ALEX"
Soner, Zeki Yavru ve Abdülkadir, ziyaretlerinde öğrenciler tarafından, "Şampiyon Trabzonspor" tezahüratlarıyla karşılandı. Soner, soru üzerine zörnek aldığı futbolcunun eski Fenerbahçeli Alex olduğunu belirtti, "Gerek saha içinde gerek saha dışındaki davranışları, oyun kalitesi ve insanlığıyla Alex örnek aldığım futbolcudur" dedi. Soner, futbolculuğun yanı sıra iyi insan olmanın da önemli olduğuna dikkat çekerken şunları söyledi:
"Gençlerbirliği genç takımında oynarken, ehliyetim olmamasına rağmen ağabeyimin arabasını kaçırıyordum, ama sürekli yakalanıyordum. Ağabeyim beni şikayet etmek için antrenörüme götürdü. Antrenörüm de, (Önemli olan iyi futbolcu olman değil, iyi adam olman) dedi. Bu benim hayatımın en önemli derslerinden biridir. Sahaya çıktığımızda kötü tezahürat olursa duymamaya çalışarak oyuna konsantre olmaya çabalıyorum."
ZEKİ: "HIRSLI OLUN"
Zeki Yavru ise futbolculuğun yanında eğitimin de çok önemli olduğunu vurgularken şöyle konuştu:
"Futbola başlamamda babamın çok büyük katsısı oldu. Beni sürekli teşvik etti. Geceleri Trabzonspor maçlarının özeti olduğunda bile beni kaldırır ve özeti seyretmemi sağlardı. Bu yörede, (Her çocuğun futbol hayatı anne karnında tekme atarak başlar) derler. Bizimki de adeta öyle oldu. Futbola sokak aralarında başladım. Size tavsiyem, eğitiminizin, insanlığınızın ve çok çalışmanın yanına hırsınızı da mutlaka ekleyin. Benim bugünlere gelmemde hırsımın da büyük katkısı oldu. Örnek aldığı futbolcu ise Brezilyalı Cafu."
FOTOĞRAF ÇEKTİRİP İMZA DAĞITTILAR
Abdülkadir ise örnek aldığı oyuncunun Barcelonalı Xavi olduğunu söyledi, "Amacım Trabzonspor’da kalıcı olmak ve büyük başarılara imza atmak" dedi. Futbolcular daha sonra öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi ve imza dağıttı.