TRABZONSPOR yönetimi, kadro dışı bıraktığı Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz'in antrenmana çıkmadıklarında sağlık raporu çıkarttığı dikkatlni çekti. Yönetimin bu yüzden raporları veren hastanelerle yapacakları temastan sonra hukuki işlem başlatmaya hazırlanacağı öğrenildi.
RAPOR ALDILAR
Teknik heyetin raporu doğrultusunda 27 Eylül 2013 tarihinde, "Takım içerisindeki huzuru bozdukları” gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz’in iddiaya göre kendileri için uygun görülen özel antrenmanlara çıkmamak için her yolu denediği öne sürüldü.  (Doğan Haber Ajansı), Volkan Şen’in bugüne kadar 2’si Trabzon’da, biri Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nden olmak üzere 3 rapor aldığı, Batuhan Karadeniz’in ise İstanbul’da bir hastaneden sağlık raporu alıp kulübe yolladığını öğrendi.
KULÜP BAŞHEKİMLİKLE GÖRÜŞTÜ
Bordo mavili kulüp, 2 futbolcusunun bu tavrı karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Volkan’ın, "Bel ağrım var" diyerek aldığı rapor üzerine Trabzonspor yönetimi de Trabzon Devlet Hastanesi'nin başhekimliğini arayarak konu hakkında bilgi aldı.
GÜNEY: "GEREKİRSE HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ" 
'ya açıklamalarda bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, her 2 futbolcunun da çeşitli raporlar alarak kulübe yolladığını doğrularken şunları söyledi:
"Raporların bize geldiği doğru. Kulüp olarak bu raporları kendi kulüp doktorumuza inceletiyoruz. Ardından gerekirse hukuki işlem ve soruşturma başlatacağız. Raporların verildiği hastaneler ve kurumlarla temas halindeyiz. Bu konuda gereken neyse yapacağız."
VOLKAN ŞEN AĞLAYARAK SAHAYI TERK ETMİŞTİ
Volkan Şen, ligin 2'nci haftasında Çaykur Rizespor maçında taraftarlarla yaşadığı tartışmalardan sonra ağlayarak sahayı terk etmiş, bu tavrı da yönetim tarafından sert şekilde eleştirilmişti. Olaydan sonra basın toplantısı düzenleyerek yönetimden özür dileyen Volkan, ardından teknik direktör Mustafa Akçay’ın, "Hazır ol, seni oynatacağım" dediği Apallon Limassol maçından öhce, "Sakatım oynayamam" deyince kadro dışı kalmıştı.
BATUHAN'DA SEBEP ÖZEL YAŞANTISI
Batuhan Karadeniz ise özel yaşantısına hiç dikkat etmediği ve kendisine verilen programlara uymayarak, fiziksel olarak hazır hale gelmediği gerekçesiyle kadro dışı bırakılmıştı.