TRABZONSPOR Kulübü, "Türk futbol sistemi şikeyi korumaktadır!" başlığıyla bir açıklama yaptı, futbol ailesini bu konuda UEFA, FIFA, Europol ve Interpol'le işbirliği yapmaya çağırdı.
Trabzonspor'un internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2010-2011 sezonunda şike yapan şahıslar hala futbolumuzun içindedir. Onların görev yaptığı kulüpler ise hala küme düşürülmemiştir. UEFA ve CAS, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe SK yöneticilerinin şike yaptığını belirtmiş ve ceza vermiştir. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve CAS kararlarını uygulamamaktadır. Türkiye Süper Ligi’nde 2014-2015 sezonu başlamadan evvel şike yapan şahıslar futboldan men edilmeli ve kulüpleri alt liglere düşürülmelidir. Şike yapan şahısları ve kulüpleri barındıran bir Süper Lig kabul edilemez, hukuka aykırı ve gayrimeşrudur."
Trabzonspor'un açıklaması, şöyle tamamlandı:
"Trabzonspor’un, uğradığı zararın tazmini için yetkili ulusal ve uluslararası kurum ve kurullara karşı Türkiye ve İsviçre mahkemeleri nezdinde talep hakkını saklı tuttuğunu, tüm futbol ailesine bildiririz. Tüm futbol ailesi, şikeye karşı UEFA, FIFA, Europol ve Interpol ile işbirliği yapmalıdır."

FOTOĞRAF