YERLİ transferine hızlı bir giriş yapan Trabzonspor, Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler transferinden sonra Turgut Doğan Şahin’i de kadroya katmak için görüşmelere başladı.
Trabzonspor’da yerli futbolcu transferinde hareketli saatler yaşanıyor. Teknik direktör sorununu henüz tam olarak çözüme kavuşturmayan bordo mavililer, Elazığspor’dan transfer ettiği Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler'in yanısıra, iç transferde de Yusuf Erdoğan ile resmen anlaştı. Ajax’ın genç futbolcusu Serhat Çakmak ile de görüşmelerini sürdüren bordo mavililer, geçtiğimiz sezon Gaziantepspor’da forma giyen ancak alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Turgut Doğan Şahin ile de görüşmelere başladı. Galatasaray’ın da transfer gündeminde yer alan futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen bordo mavililerin, görüşmelere devam ettiği öğrenildi.
ZOKORA ÖNCE HALİLHODZİC'İ TEBRİK ETTİ, SONRA SİLDİ 
Trabzonspor’da teknik direktör arayışlarında ismi ön plana çıkmaya başlayan Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic ile görüşmelerin sürdüğü ve Dünya Kupası’nın ardından anlaşılma ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi. Şu anda Cezayir Milli Takımı’nın başında bulunan Halilhodzic’i henüz resmen anlaşma olmamasına rağmen ilk kutlayanlardan birisi geçtiğimiz sezonun sonlarında doğru Trabzonspor ile sözleşmesini fesheden Didier Zokora oldu. Tecrübeli futbolcu sosyal medya hesabı üzerinden Fildişi Sahili Milli Takımında birlikte çalıştığı Halilhodzic ile bir fotoğrafını paylaşarak, "Vahid Halilhodzic’e eski takımımda başarılar diliyorum" dedi. Ancak Zokora bir süre sonra bu mesajını sildi.
ASBAŞKAN BAŞARAN’DAN SADRİ ŞENER AÇIKLAMASI
Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, Sadri Şener’in mahkemeye verilmesi sürecinin ardından kendilerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Başaran, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bağımsız kurullarca yapılan soruşturma sonrasında ortaya çıkan durumu kulüp olarak yetkili mercilere bildirmekle yükümlüyüz. Eğer burada bahsedildiği gibi usul hatası yapılmış ise hem yetikli merciler hem de camiamız affedici olur. Ancak ortada bir yanlışlık ya da başka bir istenmeyen durum varsa, gelecek yönetim kurulu ve başkanlara da örnek olması hasebiyle sonuçlarına katlanılmalıdır. Biz kendi meselelerimizde mahkemelere güvenmez, gerçeklerin ortaya çıkması ya da akıldaki kuşkuların giderilmesi için bu yolu seçmez isek başka konularda hak ve adalet arayışında bu yola başvurmamız nasıl düşünülebilir? Bize göre adalet önünde hala herkes eşittir. 'Kol kırılır yen içinde kalır' sözü bizim için uygun değildir. Camiamız ve mensupları her türlü şüpheden arındırılmalıdır. Bu durum sonunda eğer mahkeme sayın Sadri Şener’i haklı bulursa, hakkındaki dedikodu ve soru işaretlerinin de bertaraf olacağı düşüncesinden yola çıkarak yönetim kurulumuzun bu hareketi desteklenmeli, en azından eleştirilmemelidir."
YUSUF ERDOĞAN ÇOK MUTLU
Trabzonspor’un iç transferde 4 yıllık sözleşme imzaladığı Yusuf Erdoğan, çok mutlu olduğunu söyledi. Erdoğan, Trabzonspor’a gönülden bağlı olduğunu belirterek, “Kulübümle anlaşmam çok zor olmadı. Burada şampiyonluk yaşamak benim en büyük hayalim. Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak kadronun içerisinde yer almak heyecan verici olacak. Geçtiğimiz sezon özellikle Avrupa kupasında çok iyi bir mücadele ortaya koyduk. Bu yıl hem bir yandan şampiyonluğa yürürken, hem de Avrupa’daki başarımızı daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bende tecrübe kazandım ve eksiklerimi gördüm. Gelecek yıl çok daha iyi olacağıma inanıyorum" dedi.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF