TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe'yi sert dille eleştirdi, "Haklı mücadelemizin bize açtığı yol üzerinden yaptığımız UEFA ve FIFA nezdindeki başvurularımızın ciddiyeti ve doğuracağı sonuç, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali bazı açıklamaları beraberinde getirmiştir" dedi.
Kulübün internet sitesinde bir açıklama yayınlayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’un haklı talebi, köşeye sıkışmış insanların çırpınırken yapmış olduğu haddini aşan ve iki güzide kulübün taraftarları arasında tamiri mümkün olmayacak yaralar açacak açıklamaları ile küçümsenemez" diye konuştu. Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kirli ilişkileri ile futbolun içine kendi siyasetlerini sokan, alt ve üst kimlik bunalımı yaşayan ve kendilerini camialarının üstünde gören bu kişilerin, koskoca bir şehrin haklı haykırışına, '3-5 kişinin yürümesi' yakıştırması yaparak Karadeniz fırtınasını harekete geçirmeyi planladığı anlaşılıyor. Ancak bu hareket, kirliliğin içine batmış kişilerin kışkırtması ile değil doğruluk ve dürüstlüğün yol göstericiliği ile kendiliğinden hareket eder." Başkan Hacıosmanoğlu, açıklamasının son bölümünde şöymlededoi:
"Haklı mücadelemizin bize açtığı yol üzerinden yaptığımız UEFA ve FIFA nezdindeki başvurularımızın ciddiyeti ve doğuracağı sonuç, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali bazı açıklamaları beraberinde getirmiştir. Bu türlü davranışlar yerine, 'İnsan isterse pişman olmak için zaman bulur' sözünden yola çıkmaları daha uygun olacaktır."