TRABZONSPOR, geçtiğimiz sezon devre arasında transfer etmek için çaba harcamasına rağmen İngiliz kulübü Chelsea’nin satmaya yanaşmadığı forvet oyuncusu Demba Ba için yeniden girişim başlattı.
CHELSEA ONAY VERDİ
Forvet hattında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz sezon Demba Ba’ nın satışına onay vermeyen Chelsea teknik direktörü Mourinho'nun bu kez Senegalli futbolcunun satışına onay verdiği öğrenildi. Bir dönem Beşiktaş’ın da gündemine giren Demba Ba'ya Chelsea'nin yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği, Trabzonspor'un 2'nci bir teklifle bulunacağı belirtildi.
Bu arada Trabzonspor, Demba Ba’nın yanı sıra Cezayir mlli takımının forvet oyuncusu İslam Slimani için de Sporting Lizbon kulübü ile temaslarını sürdürüyor.
MALOUDA SIKINTISI
Geçtiğimiz sezonun son haftalarında izinsiz olarak Trabzon'u terk ettikten sonra avukatları aracılığıyla bordo mavili kulübe haber yollayarak, "Ayrılmak istiyorum" diyen Fransız futbolcu Florent Malouda, net bir girişimde bulunmadı. Bu nedenle bordo mavili takımın transfer komitesi, Malouda'nın alacaklarını ödeyip sözleşmesini feshederek sorunsuz bir şekilde yolları ayırmak istiyor. Bordo mavili yönetimin Malouda konusunda anlaşmak istediği Vahid Halilhodzic’in de fikrini aldığı ve tecrübeli teknik direktörün, "Gitmesinde sakınca yok" dediği belirtildi.
ÖZER HURMACI’DA SONA GELİNDİ
Trabzonspor’un geçtiğimiz sezonun devre arasında satın alma opsiyonuyla birlikte 1.5 yıllığına kiraladığı Özer Hurmacı’nın bonservisini almak için kulübü Kasımpaşa ile görüşmeler devam ediyor. 1 milyon 500 bin Euro’luk satın alma opsiyonunu daha aşağıya çekmek için çaba harcayan bordo mavili yönetimin önemli adımlar attığı ve Özer’in bonservisinin birkaç gün içerisinde alınabileceği öğrenildi.
HUKUK KURULU 17 TEMMUZ’A HAZIRLANIYOR
Öte yandan Trabzonspor Hukuk Kurulu, 17 Temmuz’da UEFA’nın hem kendi başvuruları, hem de Fenerbahçe’nin başvurusu üzerine vereceği kararlarla ilgili olarak yoğun şekilde çalışıyor. Hukuk Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu için yaptığı, "Gerekeni yapmıyorlar" şikayetiyle ilgili olarak tüm delillerini UEFA’ya iletti. Fenerbahçe’nin yaptığı başvuruyla ilgili olarak ise savunma için son gün olan 14 Temmuz tarihine kadar gereken savunma dilekçesinin UEFA’ya sunulacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI