TRABZONSPOR'da bir grup yönetici yabancı antrenör, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'yla bazı yöneticiler, Şenol Güneş’i ikna etmeye çalışırken önemli bir bölümü ise en azından sezon sonuna kadar takımın Hami Mandıralı’ya emanet edilmesi gerektiğini savunuyor.
JUVESTUS ÖNCESİ BELİRSİZLİK
Ligde cumartesi akşamı Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor’da UEFA Avrupa Ligi 2'nci Turunda perşembe günü Juventus ile deplasmanda oynanacak olan ilk maç öncesi teknik direktör belirsizliği devam ediyor. Bordo mavili yöneticiler de teknik direktör konusunda üçe bölündü. Yönetim içerisindeki önemli bir grup, maçın ardından, "Herkesin bir şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Benim de bu şansı iyi değerlendireceğimi düşünüyorum" diyen Hami Mandıralı’nın sezon sonuna kadar takımı çalıştırması gerektiğini savundu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yöneticiler ise Şenol Güneş’i ikna edip takımın başına getirmek istiyor. Bazı yöneticiler de yabancı teknik direktör üzerinde duruyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ise teknik direktör konusunda yöneticilerin fikrini aldıktan sonra net bir açıklama yapmasının beklendiği bildirildi.
YEREL BASINDAN HAKEME SERT TEPKİ
Yerel gazeteler Kardemir Karabükspor maçındaki yönetimi nedeniyle hakem Süleyman Abay’a tepki gösterdi. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Ne düğün ne cenaze" başlığını atarken, Günebakış Gazetesi, "Trabzon son nefeste" başlığını attı. Türksesi Gazetesi, "Emre ipten aldı" manşetiyle beraberliği okuyucularına aktarırken Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi, "Bir sen eksiktin Abay" başlığıyla maçın hakemine tepkisini dile getirdi. Karadeniz’in Sesi Gazetesi de, "Abayı da bizi de yaktı!" manşetini kullandı, Karedeniz Gazetesi, "Trabzon eriyor yönetim uyuyor" başlığını attı. Taka Gazetesi de, "Önümüze hakem çıktı" başlığıyla beraberliği okuyucularına duyurdu.
TRABZONSPOR KONGRE İPTALİ KARARINA TEMYİZ BAŞVURUSU YAPTI
Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013'te yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda 68'inci  maddenin geçici 4'üncü maddeyle değiştirilerek yönetimin görev süresinin 6 aydan 30 aya çıkartılmasının Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nce iptal edilmesinin ardından Trabzonspor Kulübü, Yargıtay’a başvurarak iptal kararının bozulması talebinde bulundu. Mahkeme, Trabzonspor Kulübü Derneğinin 68'inci maddesinin geçici 4'üncü madde ile değiştirilmesine dair Genel Kurul kararlarının iptaline, gündemin 4, 5, 6 ve 7'inci maddelerinin görüşülmesi suretiyle hesapların kabulü, yönetimin ibrası yönünde alınan Genel Kurul kararlarının iptaline yönelik açılan davanın ise reddine karar vermişti. Kararın ardından Trabzonspor Kulübü, mahkemenin kongrenin iptaline ilişkin verdiği karara itiraz ederek Yargıtay’a başvurdu. Trabzonspor Avukatı Ahmet Metin Genç, kararın iptaliyle ilgili Yargıtay’a iletilmek üzere verdiği yazılı dilekçede temyiz nedenlerini de dile getirerek kararın bozulması yönünde görüş bildirilmesi talebinde bulundu.
TRABZONSPOR ANADOLU EFES’İ GÖZÜNE KESTİRDİ 
Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, Trabzon’da her zaman futbolun ilk planda olduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Bizler de Trabzonspor ile büyüdük. Basketbolu da Trabzon'da futbol kadar sevilir hale getirmek için hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. Bu yolda en büyük destekçimiz elbette ki her geçen gün tribünleri artarak dolduran taraftarlarımız. Mersin Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığımız galibiyet bizim için iyi moral oldu ve çıkışımız devam etti. Takımımız iyi bir çıkış yakalamışken taraftarımızın desteği bizim için çok önemli. Bir sonraki maçımızı İstanbul’da Anadolu Efes'le oynayşacağız. O maçta taraftarlarımızın tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını son ana kadar destekleyeceklerine olan inancımız tamdır. Ligin ilk yarısında evimizde şansız bir şekilde kaybettiğimiz Anadolu Efes maçını bu kez kazanarak seri galibiyetlerimizi sürdürmek istiyoruz."