AVRUPA ligindeki başarıyı lige yansıtmak isteyen Trabzonspor’un 2-0 öne geçtiği maçta Gençlerbirliği'ne deplasmanda 3-2 yenilmesi, hayal kırıklığı yarattı.
LİGDE 7'NCİ SIRADA
UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda 4 maçta topladığı 10 puanla namağlup olarak liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, ligde ise 11 hafta sonunda topladığı 17 puanla 7'nci sırada yer aldı. Teknik direktör Mustafa Akçay ise aldıkları mağlubiyetlerden ders çıkarmaları gerektiğini söyledi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada hatalarını gözden geçireceklerini belirten Mustafa Akçay, özellikle savunmada yapılan basit hatalar üzerine yoğun şekilde çalışacaklarını kaydetti.
ZEKİ'YE MORAL
Trabzonspor’un Legia Varşova ile oynadığı maçta sakatlanan kaleci Onur, teknik ekibin, "Trabzon’a dönebilirsin" demesine rağmen takımla birlikte kalarak kaleyi koruyacak olan Zeki Ayvaz’a destek verdi. Onur, maçın sonunda Zeki’nin yanına giderek, “Gayet iyiydin, elinden geleni yaptın" diyerek moral verdi.
BOSİNGWA VE AYKUT SIKINTI YARATTI
Trabzonspor’da kart cezalısı ve sakat oyuncuların sayısının son dönemde artması teknik heyeti sıkıntıya soktu. Onur ve Yusuf’un 3 hafta sahalardan uzak kalacak olması teknik heyeti düşündürürken Mustafa Yumlu’nun 3 maçlık kart cezasının sona ermesi ise sevindirdi.
Bu arada Gençlerbirliği maçında kart görerek cezalı duruma düşen Aykut ile maçın son dakikalarında kırmızı kart gören Bosingwa’nın cezalı duruma düşmesi milli maç arasından sonra oynanacak olan Eskişehirspor maçı öncesi teknik heyeti düşündürüyor. Bosingwa’nın yaptığı sert hareketten dolayı cezasının 3 maç olabileceği belirtildi.
"NE OLDU SANA, NE OLDU BÖYLE"
Yerel gazeteler Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası yaşanan şoku gazete sayfalarına taşıdı. Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi, "Ne oldu sana ne oldu böyle" ve " Avrupa’nın zengini süper ligin düşkünü" başlıklarını atarken Taka Gazetesi, "Trabzon ligde acı çekiyor" ve "Onur yoksa puan da yok" başlıklarını attı. Günebakış Gazetesi de, "Kötü oyun bu kez kazandıramadı” ve "Ne yaptın Trabzon" manşetleriyle mağlubiyeti okuyucularına aktarırken Karadeniz Gazetesi, "Avrupa’da gurur Türkiye’de kahır" manşetlerini kullandı.