YENİ sezon hazırlıklarını Avusturya’da yaptığı kamp ile sürdüren Trabzonspor’da Halilhodzic kanunları kendini gösterdi. Sabah 07.30, 10.30 ve 17.30 olmak üzere günde üç antrenman yaptıracak olan Boşnak teknik direktör, disiplinli tavrıyla dikkat çekti.
Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic, yeni sezon öncesi hazırlıkların sürdüğü Avusturya kampında disiplinin ön planda olacağını ilk antrenmanda oyuncularına hissettirdi. Trabzon’dan geliş uçağında mönüye dahi müdahale eden ve gazlı içecek verilmesini yasaklayan Boşnak teknik direktör, uçaktaki yemek servisini ise gelişi güzel değil, futbolcuların yemek saati olan 13.00’da yaptırdı. Kamp yapılan otelde de aynı kanunları uygulayan Halilhodzic, futbolculara burada da gazlı içeceği yasakladı ve yemek saatlerine riayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Boşnak teknik direktör futbolcuların uyku saatleriyle ilgili de kurallar koydu. 
HALİLHODZİC KAMP YERİNİ BEĞENDİ 
Avusturya’nın Hall In Trol kasabasındaki kamp yapılan oteli ve bir dağın eteğinde olan antrenman sahalarını beğenen Halilhodzic, yüksek hava sıcaklığından ise hoşnut kalmadı. Ancak Boşnak teknik direktör ısının birkaç gün içerisinde 5 derece düşeceğini öğrenince rahatladığı belirtildi. Dün akşam 3.5 saatlik uçak ve 2 saatlik kara yolculuğunun ardından dahi dinlenmeyerek yaklaşık 1 saatlik antrenman yaptıran Halilohdzic, üç gün boyunca 07.30, 10.30 ve 17.30 olmak üzere günde üç antrenmanla takımı yeni sezona hazırlayacak.
İLK 07.30 ANTRENMANI YAPILDI 
Bordo mavililer disiplinli tavırlarıyla dikkat çeken ve koyduğu kurallara uyulmasına önem veren Boşnak teknik direktör yönetimindeki ilk sabah antrenmanını bu sabah basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirdi. Sabah saat 07.30’da başlayan antrenmanda bordo mavili futbolcular kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Sakatlığı bulunan Bourceanu ise takımdan ayrı olarak salonda çalıştı. Trabzon’da yapılan ilk antrenmanda futbolcularla birlikte yaptığı koşuyla dikkatleri çeken 61 yaşındaki Halilhodzic kampta ise daha az koştu. 
SERDAR GÜRLER’DEN TERCÜMANLIK KATKISI
Antrenman temposunun her geçen gün artacağının sinyallerini de veren Halilhodzic’in fırsat buldukça oyuncularla birebir diyaloglara girmesi de dikkat çekti. Dün akşam geç saatlerde yapılan antrenmanda Malouda, Onur ve Mustafa Yumlu ile özel olarak görüşmeler yapan Halilhodzic'in, bu görüşmeler sırasında kimi zaman tercümanlarını kimi zaman ise Fransızca bilen Serdar Gürler’i kullanması dikkat çekti. Bu arada Halilhodzic’in üç olan Fransızca tercüman sayısını kamp dönüşü bire düşüreceği öğrenildi.
HAZIRLIK MAÇI PROGRAMI KESİNLEŞMEDİ
Trabzonspor’un Avusturya kampında yapacağı üç hazırlık maçının programı ise henüz kesinleşmedi. Bundesliga ekiplerinden FC Köln ve Borussia Dortmund ile hazırlık maçı yapmayı planlayan bordo mavili takımın üçüncü hazırlık maçı için ise görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI