TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, oyuncularını, "Cumartesi akşamı oynayacağımız Beşiktaş maçını kazanıp 2'nci yarıya iyi bir başlangıç yapalım" diyerek motive etti.
Bordo mavili takım, Beşiktaş maçının hazırlıklarını bu sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana izinli olan Bamba’yla birlikte sakatlıkları nedeniyle salonda çalışan Gökhan ve Soner katılmadı. Antrenman öncesi oyuncularına kısa bir konuşma yapan Mustafa Akçay, hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları maçı kazanacak güçte olduklarını belirtirken şöyle konutu:
"Bu maçı alacak ve istediklerimizi sahada yapacak gücümüz var. Hafta sonunda bunu kanıtlayabiliriz. Sizlere çok güveniyorum. Her zaman güvenim vardı ve yapabilirsiniz. Tecrübeli oyuncularımız gençlere bildiklerini aktarmaktan çekinmesin. Beşiktaş maçıyla güzel bir başlangıç yapalım."
Bordo mavili takım, antrenmanda kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenmanın son bölümünde ise bordo mavili futbolcular 4 grup halinde yarı sahada maç yaptı. 4 grup arasında Onur, Malouda, Mustafa Akbaş, Henrique, Zokora ve joker oyuncu Kadir Keleş’ten oluşan ekip, kazanan takım oldu. 5 futbolcu galibiyetlerinin ardından basın mensuplarına zafer pozu verdi. 
ÜSTÜNSALİH: "KALİTELİ BİR FORVET ALACAĞIZ"
Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, kulübün büyüklüğüne yakışır bir transfer yapmak istediklerini de ifade ederken şöyle konuştu:
"İnşallah bu transferi yapacağız. Ancak baskı sonucu transfer yapmayacağız. Transferi yaparken kulübümüz borçlanmayacak. Yapacağımız transferde sponsorluk da söz konusu. Ayrıca ona da ayrılan bir kaynağımız var. O yüzden transfer yapacak maddi imkanları yok, yönünde laflar ortaya atanlar kesinlikle yanılıyor. Biz laf üretmiyoruz icraat yapmaya çalışıyoruz."
TARAFTARLARDAN BAYRAKLI TEPKİ
Trabzonsporlu taraftarlar, sosyal medyadaki profil fotoğraflarına başka ülkelerinin bayrağını koyarak Yargıtay’ın şike kararından sonra yanlı açıklama yapanlara tepki gösterdi. Bordo mavili taraftarlar, Yargıtay kararının ardından 2010-2011 şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesi için cumartesi günü oynanacak olan Beşiktaş maçı öncesinde saat 14.00’da şehir meydanında toplanıp eylem yapacaklarını açıkladılar. 
BEŞİKTAŞ MAÇI BİLETLERİ SATIŞA SUNULDU
Trabzonspor’un ligin 18'inci haftasında oynayacağı Beşiktaş maçı biletleri satışa sunuldu. Biletix tarafından satışa sunulan biletlerin fiyatları şöyle: Kale arkası: 10 TL, Maraton: 20 TL, kapalı kenar:50 TL, Kapalı orta:60 TL, VIP:150 TL, VIP Özel A:2000 TL, VIP Özel C: 300 TL.