TRABZONSPOR Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz’ün, Of’un Cumapazarı Beldesi'nde babası adına yaptırdığı Yakup Türköz Özel ve Meslek Eğitim Okulu, bugün törenle açıldı.
Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıkoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Of Kaymakamı Eray Aydın, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Sorumlu Hami Mandıralı, İdari Menajer Serkan Ünver ile futbolculardan Colman, Bosingwa ve Özer ile okul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
TÜRKÖZ: “BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM”
Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz, açılışta yaptığı konuşmada, babasızlığın acısıyla erken yaşta tanıdığını belirterek, şöyle konuştu: “Rahmetli babamın; ‘Dışarda başarılı olabilir, çok paralar kazanabilirsiniz ama asla doğduğunuz toprakları Of’u unutmayın’ vasiyetini hiç aklımızdan çıkarmadık. Ve bugün işte bu vasiyeti yerine getirdik. Yüce Allah lütfetti, memleketimiz için hayırlı bir hizmetimiz oldu.”
VALİ ÖZ: “TRABZON’DA ÇALIŞAN İŞADAMLARI MEMLEKETİNE YATIRIM YAPIYOR”
Başkan Hacıosmanoğlu ise okulun yapılmasını hep çok istediklerini belirterek, “Murat kardeşime bu okul için teşekkür ediyorum. Her zamanda yanında olacağım" dedi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, yatırım için Murat Türköz’e teşekkür ederek, “Bugün Türkiye'de engelli vatandaşların eğitime kazandırılmaları durumu yüzde 95'i bulmuştur. Trabzon'da çalışan işadamları memleketine yatırım yapıyor ve memleketini unutmuyor. Bu güzel yatırım için Murat beye teşekkür ediyorum. İnşallah Trabzonspor'umuzda Pazartesi günü mutlu edecekler” diye konuştu. Daha sonra Vali Öz, başkan Hacıosmanoğlu, Teknik Sorumlu Hami Mandıralı ve futbolcular, öğrencilere forma hediye etti. 
MİNİK ÇOCUKTAN BOSİNGWA’YA ZOR SORU
Bu sırada Bosingwa’nın kucağına oturan Fettah Saral adlı çocuğun Portekizli oyuncuya, “Niye hep yeniliyorsunuz?” demesi dikkat çekti. Bosingwa ise tercümandan yardım alarak çocuğa kısa bir açıklama yaptı.

YES(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)