TRABZONSPOR Kulübü Başkan Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu üyesi Yakup Aslan, Balıkesirspor mağlubiyeti sonrası camiadan özür diledi. Teknik direktör Mustafa Akçay ise bu mağlubiyet sonrası gidecek isimleri kafasında kesinleştirdi.
Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda Balıkesirspor’a deplasmanda 3-1 mağlup olarak  kupaya erken veda eden Trabzonspor’da şok yaşanıyor. Bordo mavili takımda Başkan Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Yakup Aslan, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak taraftarlardan özür diledi. Aslan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Futbol takımımızın Ziraat Türkiye Kupası maçında Balıkesirspor ile oynadığı maçta sergilediği kötü futbol sonucunda elenmesi hiç şüphe yok ki bütün Trabzonspor sevdalıları gibi başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi büyük bir hayal kırıklığına uğratmış ve üzmüştür. Yenmek kadar, yenilmek ve elenmek futbolun doğasında var olan sonuçlardır. Ancak, bu kadar kötü futbol oynamanın ne yönetim kurulumuz ve ne de teknik heyetimiz açısından hiçbir mazereti olamaz."
"BU TAKIM BU YIL AVRUPA’DA TARİH YAZDI"
Aslan, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bu nedenle şahsen ben, sergilenen kötü futbol ve alınan sonuç nedeni ile bütün camiamızdan özür diler, takımımızın daha iyiye gitmesi için gereken çalışmaların yapılmakta olduğunu bildirmek isterim. Geçen yıl küme düşmek üzere olan bir takım aldık. Yabancı kadrosunun sıkışıklığı nedeni ile 2-3 oyuncu alabildik. Çok iyi futbol oynamasakda neler yaptığımız ortada. Bu takım bu yıl Avrupa’da tarih yazdı. Biraz sabır gerek. Her şeye rağmen bu günkü futbol çok üzüldüm."
"BALIKESİR DEĞİL TRABZON ESİR"
Trabzon’dan yayın yapan yerel gazeteler Balıkesirspor karşısında alınan mağlubiyetin büyük bir hayal kırıklığı yarattığına vurgu yaptı. Karadeniz Gazetesi, mağlubiyet için, "Aşağıdakilerden hangi Balıkesirspor önünde hezimete uğrayan Trabzonspor’u anlatıyor?" başlığının altında, "A)Beceriksizler, B)Acizler, C)Utanmazlar, D)Reziller, E)Hepsi" başlığını attı. Günebakış Gazetesi, "Trabzon karizmayı çizdirdi" başlığını kullanırken, Kuzey Ekspres Gazetesi, "Tek kelimeyle rezalet" manşetiyle yayınlandı. Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Balıkesir değil, Trabzon esir" manşetini kullandı, Taka Gazetesi, "Onur yok hezimet var!" manşetiyle mağlubiyeti okuyucularına aktardı.