TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay’ın antrenörlüğe başladığı ilk yıllarda taktik bilgilerini içeren kitabın gönderilmesi için Futbol Federasyonu'na mektupla başvurduğu, cevap alamadığı ortaya çıktı.
Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sezon başında 1461 Trabzon’dan A takımın başına getirdiği Mustafa Akçay, antrenörlüğe başlama hikayesini anlattı. Trabzon’da sokakta dolaşırken İdmangücü’nün alt yapısında antrenörlük teklif edildiğini belirten Mustafa Akçay, kariyerinin bu şekilde başladığını, uzun süre amatör kümede çalıştığını söyledi. Antrenörlüğe başladığı yıllarda kendisini sürekli geliştirmek için çabaladığını anlatan Akçay, şöyle devam etti:
"Futbol oynamıştım ama futbolculuk kariyerim o kadar parlak değildi. Minik takımları çalıştırırken, futbolcuların sorularına doğru cevap vermek için futbol ve kişisel gelişim kitapları okumaya çalıştım. Sonuçta da bu noktaya geldim."
"MEKTUBUMA CEVAP VERDİLMEDİ"
Mustafa Akçay, antrenörlüğe başladığı ilk yıllarda ilginç bir olay yaşadığını anlatırken şöyle konuştu:
"Futbol kitaplarını okumak için can atıyordum. Bu konuda çok açtım ve Trabzon’daki büyüklerimden hemen hemen her konuda yardım almaya çalıştım. Ama bir noktada bunlar yetersiz kaldı ve federasyona bana taktik ve antrenman bilgileri içeren kitaplar göndermeleri için mektup yolladım. Ama yoğunluktan mı yoksa benim gibi mektup yollayan çok olduğu için mi bilmiyorum bana cevap vermediler. Bu beni çok üzmüştü ama asla pes etmedim."
"TIRNAKLARIMLA KAZIYARAK GELDİM"
Şu anda bulunduğu konuma tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini de ifade eden Mustafa Akçay, "Tek bir hayalim var; Barcelona veya Real Madrid ile bir gün bir yerde final oynamak. Bu çok zor bir hayal değil. Önemli olan kendine bir hedef belirlemek" dedi.
"TUTTUĞUNU KOPARTMAK İSTİYOR"
Mustafa Akçay’ın yardımcısı Hamdi Zıvalıoğlu ise, "Bir şeyi tuttuğunda kopartmak istiyor. Haftada sanırım bir iki kitap okuyor. Geçenlerde elinde 2000 sayfalık bir kitap gördüm. Bir kaç gün sonra kitap bitmişti. Hep bir şeylere aç ve kendisini geliştirme adına öğrenmeye çalışıyor" diye konuştu.
HAZIRLIKLAR YARIN BAŞLIYOR
Trabzonspor milli maçlar nedeniyle lige verilen arada üç günlük iznin ardından yarın saat 16.00’da yapacağı antrenmanla Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Antrenmana milli takım kamplarında bulunan futbolcular yer almayacak.
RAPOR KRİZİ DEVAM EDİYOR
Trabzonspor Yönetim Kurulu, Volkan Şen ve Batuhan’ın farklı hastanelerden aldığı raporların geçerliliğini inceletmeye devam ediyor. İki futbolcuların aldığı raporlara inanmayan yönetim, hukukçuları ile de soruşturma başlatmak için gerekli girişimleri başlatacak. Her iki oyuncunun antrenmanlara çıkmamak için bu yolu denediğine inanan yöneticiler, futbolculara ilk yönetim kurulu toplantısında da ceza vermeyi planlıyor.