PAZAR akşamı Eskişehirspor’u 1-0 ile mağlup ederek Apallon Limassol ile perşembe akşamı oynanacağı UEFA Avrupa Ligi maçı için moral depolayan Trabzonspor’un teknik direktörü Mustafa Akçay, futbolcularına 1 gün izin vererek jest yaptı.
Müsabakanın 2'nci yarısında sergiledikleri performansın iyi olduğunu ama yine bazı hatalar yaptıklarını belirten Mustafa Akçay, "Apollon Limassol ile oynayacağımız maçta daha dikkatli olmalıyız. Az hata yapıp yakaladığımız pozisyonları değerlendirirsek sonuç çok daha farklı olabilir" dedi.
AYRILMAYI DÜŞÜNÜYORDU
Trabzonspor forması altında bu sezon 6’sı lig, 8’i Avrupa maçlarında olmak üzere toplamda 14 gol atan Brezilyalı Paulo Henrique, amacının sezon sonuna kadar ligde en az 15 gol atmak istediğini söyledi. Sezon başında yeteri kadar forma şansı bulamadığı için takımdan ayrılmak isteyen, geç katıldığı Davraz kampında yardımcı antrenör Hami Mandıralı ve teknik direktör Akçay ile çok iyi diyalog kuran Brezilyalı golcü, tek forvetli sistemin zor olduğunu ama kendine düşen sorumlulukların farkında olduğunu söyledi.
Henrique’yi maçlara özel olarak hazırlayıp antrenmanlarda özel olarak ilgilenen Hami Mandıralı'da zaman zaman çok eleştirilen Brezilyalı oyuncuyu, "Dış seslere kulağını tıka. Sadece fiziğini iyi kullan, o zaman gerçek gücünü göstereceksin" diyerek motive ettiği bildirildi.
SOYUNMA ODASINDA ONUR’A ALKIŞ
Bordo mavili futbolcular, Eskişehirspor maçından sonra soyunma odasında kaleci Onur'u alkışlarla tebrik etti. Eskişehirspor maçında yaptığı birbirinden güzel kurtarışlarla takımının aldığı galibiyette önemli rolü alan kaptan Onur’da alkışlara, "Ben sadece işimi yaptım, bu galibiyet hepimizin" diyerek teşekkür etti.
Teknik direktör Akçay'da Onur’dan övgüyle bahsetti, "O sadece bir kaleci değil takımızın yönlendiricisi ve ağabeyi. Sorumluluk almayı biliyor ve bu takımın vazgeçilmeyecek bir parçası" dedi.
SÖZ VERDİ
Eskişehirspor maçında taraftarların, "Ağaoğlu bize bir yıldız al" şeklinde tezahüratlarda bulunduğu işadamı Ali Ağaoğlu, "Trabzonspor’a bir yıldız alacağım, söz veriyorum" dedi.
Müsabakayı protokol tribününden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte izleyen Ali Ağaoğlu, tezahüratlara kayıtsız kalmadı. Ağaoğlu'nun da akrabası olan Başkan Hacıosmanoğlu’na dönerek, "Tamam, söz veriyorum, bir yıldız futbolcu alacağım. Trabzonspor’un başarısı için gerekeni yapacağım, siz ismi belirleyin" dediği öğrenildi.
APOLLON MAÇININ HAKEMLERİ BELLİ OLDU
UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor’un, 28 Kasım Perşembe günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımıyla oynayacağı maçın hakemleri belli oldu. Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. Grafe'nin yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Guido Kleve yaparken maçın dördüncü hakemi Mike Pickel olacak. Karşılaşmada ilave yardımcı hakemlik görevini ise Guido Winkmann ve Robert Hartmann yürütecek.
APOLLON MAÇI BİLETLERİ SATIŞA SUNULDU
Trabzonspor’un Apollon Limassol ile oynayacağı maçın bilet fiyatları da belli oldu. Bilet fiyatları şöyle:
"Kale arkası: 20 TL, Maraton: 50 TL, Kapalı kenar: 80 TL, Kapalı orta: 100 TL, VIP:250 TL, VIP Özel: 750 TL, Misafir seyirci: 50 TL"
APALLON MAÇININ BASIN TOPLANTISI SAATLERİ BELLİ OLDU
Trabzonspor’un Apollon Limassol ile oynayacağı maç öncesinde iki takımın antrenman ve basın toplantısı programları belli oldu. Buna göre teknik direktör Mustafa Akçay ile iki oyuncunun katılacağı basın toplantısı çarşamba günü saat 18.00’de Avni Aker Stadyumu basın toplantı salonunda başlayacak. Bordo mavili takımın maçtan bir gün önceki antrenmanını ise saat 20.00’de Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacak. Bu antrenmanın 15 dakikalık bölümü medya mensuplarına açık olacak.
Yarın saat 16.25’de Trabzon’da olacak olan Apollon Limassol'un teknik direktörü Christakis Christoforou ise çarşamba günü saat 18.30’da Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından 19.00’da antrenman gerçekleştirilecek ve bu çalışmanın da 15 dakikalık bölümü medya mensuplarına açık olacak.
YEREL GAZETELER GALİBİYETİ OLUMLU GÖRDÜ
Yerel gazeteler, Eskişehirspor galibiyetine geniş yer ayırdı. Günebakış Gazetesi, "Gülmek Trabzon’a yakışıyor" başlığını atarken Karadeniz Gazetesi, "Onur’lu geceye Henrique imzası" başlığını kullandı. Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi, "Yine onlar kurtarıcı ve bomba" manşetini atarak kaleci Onur ve Henrique’den övgüyle bahsetti. Taka Gazetesi de, "Avni Aker’e giren çıkamıyor" başlığıyla galibiyeti okuyucularına aktardı. Karadeniz’in Sesi gazetesi, "Onur tutuyor, Henrique atıyor, fırtına esiyor" manşetini kullanırken, Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Onurlu Samba" manşetini attı.