TRABZONSPOR, İtalya'nın Juvestus takımıyla yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 2'nci turunda deplasmanda oynayacağı karşılaşmaya, sürpriz bir sonuç almak için çıkacak.
GOLCÜ HAMİ AVRUPA'DA
Bordo mavili takımın tarihinde Avrupa kupalarında 23 golle en fazla gol atan oyuncusu olan Hami Mandıralı, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur ilk maçında Juventus karşısında teknik sorumlu olarak takımının başında kritik bir sınava çıkacak.
KENETLENDİLER
Güçlü rakibinden puan ya da puanlar alarak Trabzon’da oynanacak olan rövanş maçı öncesi avantaj yakalamak isteyen Trabzonspor’da teknik heyet ve futbolcular, zorlu karşılaşma öncesi kenetlendi. 14 Eylül 2011 tarihinde Şampiyonlar Ligi’nde İtalya’da karşılaştığı Inter maçı öncesi de hiç şans verilmemesine rağmen rakibini 1-0 mağlup ederek Avrupa’da gündeme oturan bordo mavililer, aynı başarıyı bu kez Juventus karşısında tekrarlamak istediklerini söylediler.
EN SON 23 ŞUBAT’TA KAYBETTİ
Bu sezon bir süre önce görevinden ayrılan Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa Ligi’nde oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmeyen, 9 galibiyet ve 3 beraberlik alarak adından söz ettiren Trabzonspor, toplamda ise Avrupa kupalarında 14 maçtır kaybetmedi.
Avrupa kupalarında en son 23 Şubat 2012 tarihinde PSV Eindhoven’e deplasmanda 4-1 mağlup olan Trabzonspor, başarılı gidişini devam ettirmek istiyor. Türk takımları arasında Avrupa Ligi’nde deplasmanda en uzun süre kaybetmeyen takım unvanını elinde bulunduran bordo mavililler, Juventus maçından puan ya da puanlar aldığı takdirde Galatasaray’ın 15 maçlık Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisine de ortak olacak.
HAMİ’DEN OLCAN’A SORUMLULUK
UEFA Avrupa Ligi’nde 5 golle Trabzonspor'un en golcü ismi olan Olcan Adın, Juventus karşısında da takımının en önemli kozu olacak. Hami Mandıralı’nın özel sorumluluklar yüklediği Olcan Adın, rakibin güçlü olduğunu belirtti, "Rakibimizin neler yapabildiği değil, bizim neler yapabileceğimiz önemli. Çıkıp mücadele edeceğiz. Kimse teslim olmamızı beklemesin" diye konuştu.
SİSTEM KALABALIK ORTA SAHA
Hami Mandıralı, zorlu maçta Juvestus'un etkili hücum oyuncularını durdurmak için orta sahayı kalabalık tutacak. Colman, Zokora ve Bourceanu’yu 11’de sahaya sürmesi beklenen Hami Mandıralı, aynı zamanda Olcan ve Özer’in de bu üçlüye maksimum ölçülerde yardım etmesini isteyecek.
Hafta içerisinde yapılan bazı antrenmanlarda sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Bosingwa’nın ise maçta oynamasına engel bir durum olmadığı, ancak ağrılarının artması durumunda yedek kulübesine çekilebileceği bildirildi.
TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Trabzonspyor'un Juvestus maçının muhtemel kadrosu şöyle:
Onur– Bosingwa (Caner), Mustafa, Aykut, Kadir, Olcan, Zokora, Colman, Bourceanu, Özer, Emre
SAKAT: Bamba, Malouda
CEZALI: Yok

YES(TM/AÖ)