TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, Sivasspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Maçın bazı anlarını değerlendirdiğimizde çok da başarılı olamadığımızı söyleyebiliriz. Yenemiyorsan yenilme anlayışına döndüğümüz son 20 dakika hariç maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. İlk yarıda gol pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda eksik kaldığımız dakikalarda rakibin baskılı oyununa karşılık kalemize sadece bir şut geldi. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin anlayışını dikkate aldığımızda 1 puanın olumlu olduğunu düşünüyorum" dedi.
"SANTRFOR EKSİKLİĞİMİZ BELİRGİN"
Mustafa Akçay, eksik oynamanın çok kolay olmadığını vurgularken de, "Müsabakada bazı şeyleri iyi yaptık. Ama takımın Trabzonspor camiasının beklentileri seviyesinde beklenen noktaya geldiğini söyleyemeyiz. Bazı şeyler elinizdeki oyuncu yapısına da bağlı. Bugün 6 yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle kontenjan hakkımızı Bamba’dan yana kullandık. Sezon başından itibaren söylediğimiz santrfor eksikliğimiz bunun gibi bazı maçlarda belirgin hale gelebiliyor. Kalecisinden hücumcusuna kadar bugün herkes elinden geleni yaptı. Onur’un kazanmakla ilgili verdiği mesajlarını da kutlamak istiyorum” dedi. Akçay, "Yenemiyorsan yenilmeyeceksin mantığı sizi nereye kadar götürür" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Bu bir felsefedir. Olumlu ve olumsuz yanlarını değerlendirerek yapmış olduğumuz bir slogandır. Bugün futbol literatüründe 'yenemeyeceksen yenilme' mantığı hep var. Takımımızın sezon başından itibaren performansındaki gelişme yavaş olduğu için bunu deniyoruz."
AKÇAY: "KIRMIZI KART KARARI AĞIR OLDU"
Mustafa Yumlu'nun kırmızı kart görmesi konusuna da değinen Mustafa Akçay, ""Mustafa’nın atılmasını biraz ağır buldum. Orada bir kurtuluş hamlesi var. O hamleyi yaparken rakibe dirsek vurma eylemi içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Hakemin taktiri öyle oldu, saygı duyuyorum ama katılmıyorum" dedi.
YUSUF: "1 PUAN DA İYİDİR"
Yusuf Erdoğan, üst düzey bir mücadele olduğunu vurgulayarak, "Bir haftadır Sivasspor’un zaaflarını çalışıyorduk. 3–4 pozisyon bulduk. Bir gol atsaydık çok farklı olabilirdi. 1 puan da iyidir diye düşünüyorum" diye konuştu.
BAMBA: "MAÇIN KIRILMA ANI MUSTAFA’YA GÖSTERİLEN KIRMIZI KARTTI"
Sivasspor maçındaki performansı ile dikkat çeken Bamba ise maçın kırılma anının Mustafa’nın gördüğü kırmızı kart olduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki Mustafa hak etmediği bir şekilde atıldı. Ama biz beraberliğin suçunu bu kırmızı karta yüklemiyoruz. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları atamadık. Mustafa’nın kırmızı kartından sonra yenemiyorsan yenilme, planıyla oynadık" dedi.
"TRABZONSPOR’DAN BERABERLİK ALMAK SEVİNDİRİCİ"
Sivasspor teknik sorumlusu Cesar Mendiondo, galip gelebilecekleri bir maçı geride bıraktıklarını belirtti, "Bu yüzden sonuca biraz üzgünüz. Ama sonuç olarak Trabzonspor gibi bir takımdan beraberlik almak sevindirici" diye konuştu.
Sivassporlu futbolculardan Kadir ise beraberliğe üzüldüğünü vurgulayarak, "10 kişi kalmış bir takıma karşı kazanabilirdik" dedi.
Ziya Erdal ise Trabzonspor’un 10 kişi kalana kadar kontrataklardan pozisyonlar bulmaya çalıştığını ifade ederek, "O pozisyonlarda da kalecimiz başarı oldu. İçeride veya dışarıda hep topa hakim olmaya çalışan bir takımız. Formda olan bir Trabzonspor’dan bir puan almak bizim için iyi oldu" diye konuştu.

YES(TM/AÖ)