TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, taraftarların cumartesi günü yaptığı yürüyüşüyle ilgili olarak, "Seyircimiz haksızlığa karşı demokratik duruşunu gösterdi" dedi.
SPOR Toto Süper Ligi’nin 18'inci Haftasında sahasında ağırladığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak, bu sezon evinde kaybetmeme unvanını 10 maça çıkaran Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay, taraftarlara teşekkür etti. Akçay, Beşiktaş maçında aldıkları beraberliğin küçümsenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Beşiktaş maçında üç puan alsaydık belki havamız değişecekti. Belki daha fazla motivasyon kazanacaktık ancak kendi evimizde kaybetmemenin verdiği moral ile bundan sonra yolumuza devam edeceğiz" dedi.
"TARAFTARLARIMIZ DEMOKRATİK DURUŞ SERGİLİYOR"
Akçay, tribünlerin tamamen dolu olmasının mutluluk verici olduğunu vurgularken de, "Seyircimizin tepkisi sonuçta kendisine yapılan bir haksızlığa karşı dik duruştur. Demokratik bir duruş sergiliyor taraftarlarımız" dedi. Akçay, Beşiktaş maçındaki performansı eleştirilen Malouda’ya da sahip çıkarak, "Malouda profesyonel bir oyuncu. Mutlaka oyuncularımızın düştüğü ve yükseldiği anlar olacaktır. Biz oyuncularımızın kötü olduğu anlarda da onlarla olduk. Malouda farklı pozisyonlara girerek oynayan bir oyuncu. Kendisinden memnunuz ama daha iyi olabilir" diye konuştu.
"GELECEK OLANTRANSFERLER KISA SÜREDE UYUM SAĞLAR"
Transfer çalışmalarının gecikmesiyle ilgili de konuşan Akçay, "Kamp döneminden sonra gelecek oyuncunun da katkısı olacaktır tabi ki. Sonuçta gelecek olanlar profesyonel oyuncular. Bu adamların zekaları, yetenekleri ve algıları, refleks göstermeleri bizden çok daha ileride. Bu saatten sonra gelecek olan transferin bize uyum sağlama sürecinin kısa olacağını düşünüyorum. Çünkü öyle bir grubumuz var ki onu kısa sürede kabul edip içine sindirebilir" ifadelerini kullandı.
PAPİSS CİSSE VE DEMBA BA İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR
Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren ancak şu ana kadar beklenen hamleleri gerçekleştiremeyen Trabzonspor yönetim kurulu, Chelsea’den Demba Ba’yı almak için temaslarını sürdürüyor. Bu transfer için tüm imkanlarını seferber eden bordo mavililerin ciddi bir bütçe de ayırdığı öğrenildi. Bu arada yönetimin Papiss Cisse için de temas halinde olduğu bu transfer için de şartların zorlanabileceği belirtildi.
ALANZİNHO OMUZLARDA UĞURLANDI
Trabzonspor’a transfer olduğu 8 Ocak 2009 yılından itibaren aralıksız olarak 5 sezondur bordo mavili formayı giyen Alanzinho, teknik direktör Mustafa Akçay tarafından devre arası kampına davet edilmemiş ve kendisine takım bulması istenmişti. Bugüne kadar kendisine kulüp bulamayan Brezilyalı oyuncu, sabah saat 11.00’da yapılan antrenmana gelerek takım arkadaşları ve teknik heyetle vedalaştı.
Takım arkadaşları tarafından omuzlara alınan Alanzinho’ya kaptan Onur ise kemençe hediye etti. Alanzinho, burada yaptığı konuşmada, çok duygulandığını vurgulayarak, "Burası benim ailem gibiydi. Buradan nereye gideceğimi bilmiyorum ama burası benim hep ailem olarak kalacak. Ben artık bu kulübün bir taraftarıyım. Trabzon'u ve sizleri çok özleyeceğim. Nerede olursam olayım sizlerle tek tek görüşmek istiyorum" dedi.
ONUR: "ALANZİNHO’YU UNUTMAYACAĞIZ"
Kaptan Onur, Alanzinho’ya kulübe gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür etti, şöyle dedi:
"Alanzinho ile 5 yıldır aynı takımda mücadele ediyorum. Burada onunla birlikte şampiyonluk yaşadık. Alanzinho futbolculuğu ve yeteneklerinin yanı sıra gerçekten çok karakterli, inanılmaz bir insan. Nereye giderse gitsin biz de onun gollerini ve çalımlarını izlemek istiyoruz. Kalbimiz onunla ve daha çok başaralı olmasını istiyoruz. Onu unutmayacağız."
Yönetimin yarın Alanzinho ile yapacağı görüşmede sözleşmesinin feshedildiğini Brezilyalı oyuncuya tebliğ edeceği öğrenildi.
Bu arada bordo mavililer bu sabah yaptığı çalışmayla ara vermeden Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.
MALOUDA KÖŞKE ÇAĞRILDI
Trabzonspor’un Fransız futbolcusu Florent Malouda, yarın akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’yi ağırlayacağı davete çağrıldı. Teknik heyetten izin alarak Ankara’ya gidecek olan Malouda’nın Cumhurbaşkanı Gül tarafından özel olarak davet edildiği öğrenildi.