TRABZONSPOR kulübü, Fenerbahçe kulübünün başvurusu üzerine UEFA tarafından istenilen savunmayı sundu.
Bordo mavili kulüpten konuyla ilgiliinternet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"UEFA tarafından Trabzonspor hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, Hukuk Kurulumuz ve İsviçre’deki avukatlarımızın yaptığı ortak çalışmayla savunmamız hazırlanmış ve 14.07.2014 tarihinde UEFA’ya sunulmuştur. Belge, genel olarak usule dayalı beyanlar içermektedir. Savunmada özetle, tüm bilgi ve belgelerin en başından beri UEFA’da olduğu ve zaten bunlara dayanılarak yöneticileri şike yapan Fenerbahçe Kulübü’ne UEFA tarafından ceza verildiği belirtilmiştir."
Açıklama şöyle tamamlandı:
"Ayrıca, Trabzonspor Kulübü’nün 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 yıllarında UEFA tarafından, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kabul kriterlerine uygun bulunarak davet edildiği açıklanmıştır. UEFA Disiplin ve Kontrol Komitesi’nin iddiaları incelemek istemesi halinde ise esasa ilişkin savunmamızı yapmak için duruşma talep edilmiş, tanık ve delil gösterme hakkımız saklı tutulmuştur."
TRABZONSPOR GENÇ FUTBOLCUYA İMZA ATTIRDI
Bu arada Trabzonspor, Oğuzhan ve Mertcan’dan sonra alt yapıdan Abdullah Turan ile de sözleşme imzaladı. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün Gençlik Geliştirme Merkezi sporcularından Abdullah Turan ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalandı.  1995 doğumlu Abdullah, savunmanın sağ kanadında görev yapıyor" ifadeleri kullanıldı. Abdullah’ın bordo mavili takımla antrenmanlara çıkacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI