Yunus Emre SEL/TRABZON,()-

HALİLHODZİC AVRUPA’DA İLK KEZ

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Rostov ile oynadığı müsabaka ilklere sahne oldu. Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başındaki ilk resmi maçına çıktı. Trabzonspor’da 2005-2006 sezonunun 9'uncu. haftasında göreve gelen ve 8 ay çalıştıktan sonra sezon sonu takımdan ayrılan Halilhodzic, 8 yıllık aranın ardından Rostov maçıyla birlikte bu sezonki ilk resmi maçına çıktı. Halilhodzic ayrıca Rostov maçıyla Trabzonspor’un başında ilk kez bir Avrupa ligi maçı da oynadı.

TRABZONSPOR’UN 11’İNDE 6 YENİ İSİM

Trabzonspor’da yapılan flaş transferlerin ardından geçtiğimiz sezondan takımda kalan sadece 7 futbolcu 18 kişilik kadroya girdi. Geçen sezonda Trabzonspor’da forma giyen Onur, Bosingwa, Soner, Mustafa Yumlu ve Yusuf Erdoğan 11’de sahaya çıkarken, Fatih Öztürk ve Aykut Demir ise yedek kulübesinde kendilerine yer bulabildi. Trabzonspor’a 1461 Trabzon’dan gelen 4 futbolcu Zeki Yavru, Hasan Batuhan, Caner ve Mustafa Akbaş da 18 kişilik kadroya giremedi.

6 YENİ TRANSFERSAHADA

Trabzonspor’un yeni transferlerinden Medjani, Sefa, Cardozo, Constant, Musa Nizam ve Belkalem ise 11’de görev yaparken, yeni transferlerden Gökhan Karadeniz, Deniz Yılmaz, Salih Dursun ve Fatih Atik yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor’un kadroya giren yeni transferleri Rostov maçıyla birlikte ilk kez bir resmi maçta bordo-mavili formayı giydi.

CONSTANT SON ANDA LİSTEYE GİRDİ SAHAYA 11’DE ÇIKTI

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ismini UEFA’ya bildirdiği 23 futbolcudan kadro dışı bıraktığı Fransız futbolcu Florent Malouda’nın yanı sıra, Zeki Yavru, İbrahim Demir, Mustafa Akbaş, Caner Osmanpaşa ve Batuhan Artarslan’ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı. İsmi son anda UEFA’ya bildirilen listeye eklenen Gineli futbolcu Kevin Constant ise maça 11’de başladı.

HALİLHODZİC BOSİNGWA’YI SAĞ BEKE ÇEKTİ

Trabzonspor’un oynadığı hazırlık maçlarında Bosingwa’yı libero da oynatmasıyla dikkat çeken Halilhodzic, Rostov maçında bu kararından vaz geçti. Bosingwa’yı alıştığı sağ bekte görevlendiren Boşnak teknik adam 4-1-4-1 olan oyun sisteminde savunmanın önünde Cezayir milli takımından öğrencisi olan Carl Medjani’ye görev verdi.

SONER AYDOĞDU YENİDEN DOĞDU

Bordo mavili takımın İshak Doğan transferine karşılık Aykut Demir ile birlikte Karabükspor’a verdiği Soner Aydoğdu, bu kulüple anlaşamayınca takımda kalmıştı. Bu sürecin ardından antrenmanlardaki performansıyla teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gözüne girmeyi başaran Soner Aydoğdu, Rostov ile oynanan maçta sürpriz bir şekilde 11’de sahaya çıktı. Bu arada Halilhodzic’in sol bekte İshak Doğan’ın yerine Musa Nizam’a görev vermesi de dikkat çekti.

TARAFTARLARDAN PASSOLİG TEPKİSİ

Trabzonspor’un Rostov maçını izlemek isteyen taraftarlara Passolig kartı alınmasını zorunlu tutması, bordo-mavili taraftarları isyan ettirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Spor Toto Süper Lig için uygulamaya soktuğu bu kartın UEFA Avrupa Ligi’nde de talep edilmesine sinirlenen bazı taraftar grupları maça gelmedi. Bir çok gurbetçi taraftar ise sadece bir maç izleyebilecek olmalarına rağmen bu kartın kendilerine zorunlu tutulmasına anlam veremediklerini söyledi. Bu arada günün erken saatlerinden itibaren hem Passolig kartı hem de bilet almak isteyen bir çok taraftar stat önündeki gişelerde uzun kuyruklar oluşturdu.  Rostov maçında Passolig uygulaması henüz tam olarak kabul görmediği için büyük boşluklar oluştu. Özellikle kale arkası tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti. 

AVRUPA’DA 112'NCİ RANDEVU

Trabzonspor, Rostov maçıyla birlikte Avrupa’daki 112. Randevusuna çıktı. Bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 111 maçta 42 galibiyet, 40 mağlubiyet ve 29 beraberlik alan Trabzonspor, söz konusu maçlarda attığı 148 gole karşılık kalesinde 152 gol gördü.

ROSTOV TARAFTARLARI YALNIZ BIRAKMADI

Rus ekibi Rostov’un taraftarları da Trabzon’a gelerek takımlarını yalnız bırakmadı. 30 kadar Rus taraftarı Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun misafir tribününden takımlarını destekledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DAMADI VE TORUNU PROTOKOLDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzonsporlu olan damadı Serhat Albayrak, dünürü yazar Sadık Albayrak ve torunu Ahmet Akif Albayrak, maçı protokol tribününden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte izledi. Başbakanın torunu Ahmet Akif Albayrak, bordo-mavili formasıyla maçın başlamasını sabırsızlıkla bekledi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor Yönetim kurulu tarafından, Rostov Kulübü yetkileri ve UEFA temsilcisine maç öncesinde bir yemek verildi. Yemeğe Trabzonspor kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, Genel Sekreter Köksal Güney, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Genel Sayman Yardımcısı Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Sağlık Kurulu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir ile birlikte UEFA Temsilcisi Jozef De Ryck, Rostov Kulübü Asbaşkanı Alexander Shikunov, Yönetim Kurulu Üyeleri Oleg Lopatin, Alexei Ryskin, Yury Zershchikov, Viktor Usachev, Oleg Gaidukov ve Yuri Shikunov katıldı. Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.



FOTOĞRAF