TRABZONSPORLU sanatçı Yusuf Güney, bordo mavili kulüp için hazırladığı marşı, bir bedel talep etmeden kulübe hediye etti.
İNTERNETTEN AÇIKLAMA
Sanatçı Yusuf Güney, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Genel Menajer Serhat Altıncı ile yaptığı görüşmede Trabzonspor için hazırladığı marşı bedelsiz olarak kulübe verdiğini söyledi. Daha sonra Trabzonspor'un internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yapan Yusuf Güney, şunları söyledi:
"Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Kuzgundere mahallesinde doğdum. Küçüklüğüm Trabzonspor’u destekleyerek geçti. Tüm maçları kale arkasında bulunan Çılgınlar grubuyla birlikte izliyor ve takımıma destek veriyordum. Hatta çoğu zaman okuldan kaçarak stadyuma gidiyordum. Sanatçı olmadan önce de sonra da ciddi bir Trabzonspor sevdası var bende. Bu zamana kadar Trabzonspor’a ne şekilde katkı sağlayacağımı bulamadım. Sonra kendi kendime sanatçı olduğumu, besteci olduğumu hatırlattım ve beste yapmaya karar verdim."
"MARŞI 2.5 YILDA TAMAMLADIM"
Marşı tamamlamasının çok zaman olduğunu belirten Yusuf Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kolay değil sonuçta Trabzonspor’a marş yapacaktım. Sıradan bir şey olmamalıydı. Bir de bizim insanımız zor beğenir. Bundan eminim. Onun baskısını da üzerimde hissettim. Sadece 1.5 sene müziğini yapmak sürdü. Ardından 1 yılda sözlerini yazdım. Toplamda 2.5 yılda  tamamladım. Bu süreç sonrası stüdyoya girdim. Tabi bu arada konserler ve kendi albümlerimle de uğraştım. Zorlu bir süreç oldu benim için. Sonuç olarak çok güzel bir marş ortaya çıktı. Marşı ilk olarak twitter’da paylaştım. Bu şekilde marş yüzbinlerce taraftara ulaştı. Hatta marş, ülkenin bir numarasına, dünyada da 3 numaraya yükseldi. Taraftarın beğenmesi çok önemliydi. Çok iyi geri dönüşler aldım. Bence büyük bir patlama olacak."
ROSTOV MAÇI İÇİN PASSOLİG GEÇERLİ
Trabzonspor’un Stadyum ve Amatör Branşlar Sorumlusu Köksal Sadıklar, Passolig uygulamasının UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak maçlarda da geçerli olacağını açıkladı. Köksal Sadıklar, kulüp internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada Passolig’in zorunlu bir uygulama olduğunu belirtirken şunları söyledi:
"Bu uygulama futbola yeni bir standart ve kalite getirecektir. Maç izlemek artık daha keyifli ve güvenli olacak. Daha çok aile, güzel bir zaman geçirmek için Avni Aker Stadyumu’na gelecek. PASSOLİG Trabzonspor kartı bizim ürünümüz. Alınan her kart, Passolig ile yapılan her harcama Trabzonspor’a katkı demek. Bunu sponsor yapmasa her kulüp çok daha fazla maliyetle bu işi yapmak zorunda kalacaktı ve bedelini kart ve bilet fiyatlarına yansıtmak zorunda kalacaktı. Biz bu uygulamayı avantaja çevirmek istiyoruz. Çünkü bu yalnızca stadyuma giriş kartı değil. Dünyanın her yerinde alışverişte geçiyor, puan kazandırıyor ve birçok avantajı var. Bu kart kullanıldıkça kulüp de kazanıyor. Taraftar yalnızca 25 lira verecek. Üstelik verdiğini fazlası ile geri alabileceği birçok kampanya var üzerinde. Üstelik bu tutarın 17,05 TL’si kulübümüze ve Türk futboluna kalıyor."
"KOMBİNE ALMANIN TEK YOLU PASSOLİG"
Passolig uygulamasının Avrupa Kupası maçlarında da geçerli olduğunu dile getiren Köksal Sadıklar, şöyle devam etti:
"Yönetim olarak Avrupa Kupası maçlarıyla ilgili önümüzde iki seçenek vardı. İlki sadece bilet satabilmekti. Bu durumda kombine alan taraftarlarımız sadece lig maçlarını izleyebilecek, Avrupa kupası maçları için ekstra bilet alacaktı. İkincisi ise Passolig uygulamasını devreye sokmaktı. Biz kombine alan taraftarlarımızı mağdur etmemek adına ikinci yolu seçtik. Ülkemizde yasa gereği kombine alabilmenin tek yolu Passolig kartı sahibi olmaktan geçiyor. Böyle olunca otomatik olarak ilk seçenek devre dışı kalıyor. Böylelikle taraftarlarımızı kombineye teşvik edip, hem kendilerinin hem de kulübümüzün kazanmasını sağladık. Bilet uygulaması beraberinde karaborsayı getirebiliyor. Ancak Passolig bunu tamamen ortadan kaldırıyor."
"PASSOLİG KARTI İÇİN KUYRUKTA BEKLEMEYE GEREK YOK"
Köksal Sadıklar, Passolig kartı için kuyrukta beklemeye gerek olmadığını da vurgularken de şöyle konuştu:
"Passolig kartlarını ister internetten, isterseniz cep telefonunuzdan www.passolig.com.tr’ye girip kolayca alabiliyorsunuz. Passolig Kartı’nı alabilmeniz için başvuru formunu doldurup, fotoğrafınızı yükleyip, ödemeyi gerçekleştirmeniz yeterli. Daha sonra Passolig kartınızı isterseniz kurye ile adresinizde, isterseniz de stadyum gişeleri ya da belirli PTT şubelerinde teslim alabilirsiniz. Eğer kartta bir gecikme veya aksaklık yaşanırsa bu kez taraftarlarımıza tek maçlık kart verilecek."
Köksal Sadıklar, yeni sezonda engelli taraftarların ve refakatçilerinin stadyuma giriş durumuna da açıklık getirerek, "Engelli taraftarlarımız ve refakatçilerinin stadyuma giriş yapabilmesi için öncelikle Passolig kartı çıkarması gerekmekte. Ardından bu kartla birlikte her maç öncesi gişelere gidip engel derecesini gösteren belgeyle bilet yüklemesi yapması lazım" dedi.

FOTOĞRAF