TEKNİK sorumlu Hami Mandıralı’nın takımın başına geçmesinin ardından 5 sıra yükselerek ligi 4'üncü sırada tamamlayan Trabzonspor, böylelikle sezon başında koyduğu Avrupa kupalarına katılma hedefine ulaştı.
TATİLE HUZURLU GİTTİ
Spor Toto Süper Ligi’nin son haftasında Medical Park Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederken Kardemir Karabükspor’un da Sivasspor’u yenmesiyle ligi 4'üncü sırada tamamlayan Trabzonspor’da büyük mutluluk yaşandı. Bu sonuçların ardından yeni sezon hazırlıklarına daha geç başlayıp Avrupa kupalarına play off turundan katılmaya hak kazanan Trabzonspor, sezon sonu tatiline huzurlu gitti.
MANDIRALI HALA BELİRSİZ
Bordo mavili takımda yakalanan başarının mimarlarından Hami Mandarılı’nın takımdaki geleceği ise belirsizliğini koruyor. Göreve geldiği günden bu yana özellikle Cezayir milli takımının teknik direktörü Vahid Halilhodzic ile anlaşıldığı yolundaki haberlere kulak tıkayarak işini yapmaya çalışan Mandıralı, yeni sezonda da takımın başında olmak istiyor.
9'UNCU SIRADA ALDI
Mustafa Akçay’ın ligin 20'nci haftasında 4-2’lik Akhisar Belediyespor mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etmesinden sonra takımın başına teknik sorumlu olyarak getirilen Hami Mandıralı, başarılı bir performans sergiledi. Takımı devraldığında 29 puanla 9'uncu sırada bulunan Trabzonspor’u lig sonunda 53 puanla 4'üncü sıraya kadar çıkarmayı başaran Mandıralı, oynanan 14 lig maçında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve biri hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet aldı.
VAHİD HALİLHODZİÇ İDDİASI
Trabzonspor’da sezonun sona ermesiyle birlikte teknik direktörlük konusunda belirsizlik sürerken bazı yöneticiler yeni sezonda da Hami Mandıralı ile yeni sezonda yola devam edilmesini istiyor. Bazı yöneticiler ise bordo mavili takımda 2005-2006 sezonunda çalışan Cezayir milli takımıyla Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan Vahid Halilhodzic’i takımın başına getirmek istiyor. Boşnak çalıştırıcının Dünya Kupası’nın ardından Trabzonspor’da çalışmaya sıcak baktığı, ancak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ise Hami Mandıralı ile Vahid Halilhodzic isimleri arasında kararsız kaldığı öğrenildi.
HACIOSMANOĞLU SOYUNMA ODASINDA TEBRİK ETTİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon başında görevine son verdiği Tolunay Kafkas yönetimindeki Kardemir Karabükspor’un Sivasspor’u mağlup etmesinin ardından Medical Park Antalyaspor karşısında alınan galibiyetle ligi 4'üncü sırada tamamlayan takımını maçtan sonra soyunma odasına giderek tebrik etti. Başkan Hacıosmanoğlu, teknik heyet ve futbolcuları gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlarken, "Ligi daha iyi noktada da bitirebilirdik" dedi.
YEREL GAZETELERDEN ÖVGÜ
Yerel gazeteler ise Trabzonspor'un 4'üncülüğünü başarı olarak gösterdiler. Günebakış Gazetesi, "Trabzon’a piyango" başlığını atarak takımın Karabük’ten gelen mutlu haberle play off biletini aldığını belirtti. Karadeniz Gazetesi, "Zeki-Olcan, Avrupa’ya uçacan" manşetini atarken Karadenizin Sesi, "Tebrikler fırtına, Avrupa yakıştı sana" başlığını kullandı. Taka Gazetesi'de, "Zeki-Olcan, adını Avrupa’ya yazdırcan" manşetiyle galibiyeti okuyucularına aktardı. Türksesi ise, "Son nefeste Avrupa" başlığını kullanırken, Kuzey Ekspres Gazetesi, "Fırtına Avrupa’ya, teşekkürler Tolunay’a" manşetini attı.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF