Yunus Emre SEL/TRABZON,()- TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, "Türkiye’de mali yapısı en iyi takımlardan birisiyiz. Kimse felaket tellallığı yapmasın" dedi.
Son dönemde kulübün ekonomik yapısının iyi gitmediği yönünde yapılan haberlere değinen Trabzonspor'un mali konulardan sorumlu başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, bu konuda şunları söyledi:
"Kulübümüz UEFA’nın finansal fair play kuralları çerçevesinde tüm kulüpler gibi 3 ayda bir rutin denetime tabi tutuluyor. Ancak kulüp olarak Türkiye’de mali yapısı iyi olan takımlardan biriyiz. Önceki gün tüm oyuncularımıza belli bir ödeme yaptık, pazartesi günü de ödemelerimiz olacak. Kulübün ekonomik yapısı şu anda planlanan şekilde ilerliyor."
MALOUDA: "HİÇBİR KONUDA SIKINTIM YOK"
Trabzonspor’un Fransız futbolcusu Florent Malouda, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada maddi konularda sorun çıkardığına dair yapılan haberleri yalanladı. Malouda'nın kulübün sitesinden yaptığı açıklama şöyle:
"Trabzonspor Kulübü ile maddi sıkıntılar yaşadığım ve bu konu ile ilgili UEFA’ya kendi kulübümü şikayet edeceğime ilişkin haberlerin yoğunlaşması nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettim. Benim Trabzonspor'la transfer görüşmem, sayın başkanımızın sayesinde sadece 15 dakika sürmüştür. Yapılan bu haberler, benimle ilgili bir gerçeğin de unutulduğunu gösteriyor. Benim kariyerim boyunca oynadığım hiçbir kulüple maddi konular hakkında bir gerginliğim olmamıştır. Trabzonspor Kulübü ile yaptığım kontratı Avrupa’da istediğim her kulüple yapabilirdim. Tüm bu şartlara rağmen başkanımızın gerçekleştirmeyi düşündüğü proje için Trabzonspor’u seçtim. Kulübümle hiçbir konuda sıkıntım yok. Yapılan bu haberler tamamen yalan. Bu haberleri yapanlarla ilgili avukatlarımı hareket geçirdim. Taraftarlarımızdan bu haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum."
TRABZONSPOR YERİNİ KORUMAK İSTİYOR
Ligde son haftalarda aldığı puanlarla 4'üncülükteki yerini korumayı başaran Trabzonspor'un yarın deplasmanda oynayacağı Sanica Boru Elazığspor maçını da kazanarak bulunduğu konumu sağlamlaştırmak için sahaya çıkacağı bildirildi. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda oyuncularını rakibin etkili oyuncularına karşı basit hatalar yapmamaları konusunda uyaran teknik sorumlu Hami Mandıralı, maçın zorluk derecesinin yüksek olduğunu söyledi. Hami Mandıralı, Sanica Boru Elazığspor deplasmanından 3 puan almak istediklerini vurgularken şöyle konuştu:
''Son haftalarda iyi oynayan ve ofansif anlamda güzel işler yapan bir takımımız var. Sanica Boru Elazığspor maçında da güzel futbolumuzu devam ettirmek ama goller atmak istiyoruz. Bu maçı kazanırsak, ligde bulunduğumuz konum için çok daha iddialı konuma geleceğiz."
SANİCA BORU ELAZIĞSPOR'LA 8'İNCİ RANDEVU
Trabzonspor ile Sanica Boru Elazığspor, yarın yapacakları karşılaşmayla 8'inci defa karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 7 maçta, Trabzonspor 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 2 karşılaşma Sanica Boru Elazığspor’un üstünlüğü ile tamamlandı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 13 kez fileleri havalandırırken kalesinde ise 8 gol gördü.

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF