Yunus Emre SEL/ TRABZON, () -



SÜRPYRİZ 11

TRABZONSPOR tekniik sorumlusu Hami Mandıralı, Juventus maçında sürpriz bir 11’i sahaya sürdü. 5 ofansif oyuncuyu 11’de sahaya süren Hami Mandıralı, orta sahada ise beklenen aksine sadece Zokora’ya görev verdi. Genç teknik adam forvette de sürpriz bir şekilde Janko’ya görev verdii, Olcan, Adrian, Malouda ve Özer Hurmacı ile hücum hattını destekledi. Mandıralı, böylelikle Juventus ile oynanan ilk maçtan 3 farklı ismi 11’de görevlendirdi.

CONTE’DEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Juventus teknik direktörü Antonio Conte ise ilk maçta 11’de görevlendirdiği Pirlo ve Tevez’i kulübeye çekerek, bu oyuncuların yerine Vidal ve Giovinco’ya 11’de görev verdi. Tek forvetle sahaya çıkan Conte’nin yedek kulübesinde ise Tevez, Liorente, Pirlo ve Lichsteiner gibi önemli isimler yer aldı.

BOSİNGWA VE MUSTAFA’DAN FEDAKARLIK

Trabzonspor’un dün akşam yaptığı son antrenmana mide rahatsızlığı geçirdiği için çıkmayan Mustafa Yumlu ile sağ arka adalesinde çekme olan Bosingwa, teknik sorumlu Hami Mandıralı ile görüşerek, Juventus maçında oynamak istediklerini söyledi. İki oyuncunun oynayabilmesi için sağlık ekibinden de onayı alan Mandıralı, Mustafa ve Bosingwa’ya fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederek 11’de görevlendirdi.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, Juventus ile oynanan maça yağışa rağmen yoğun ilgi gösterdi. Bordo mavili taraftarlar tribünlerde kendilerine ayrılan bölümleri tamamen doldurdu. Sezon başından itibaren tribünlerde yaşanan büyük boşlukların dolduğunu gören futbolcular da ısınma hareketleri sırasında taraftarları selamladı. Az sayıdaki Juventus taraftarı da takımlarına destek verdi.

MALOUDA 4 MAÇ SONRA 11’DE GERİ DÖNDÜ

Trabzonspor’un Fransız futbolcusu Florent Malouda, 4 maçlık aranın ardından Juventus maçıyla sahalara döndü. Uzun bir sakatlık döneminin ardından geçtiğimiz hafta içerisinde takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayan Malouda’nın takıma dönüşüyle genç oyuncu Yusuf Erdoğan, Juventus maçının 18 kişilik kadrosundan çıkartıldı.

10. YIL MARŞI

Trabzonspor’un Juventus ile oynadığı maç öncesi Hüseyin Avni Aker tribünlerinden 10. Yıl marşı çalındı. Taraftarlarda kendilerine dağıtılan Türk bayraklarıyla marşa destek verdi.

İTALYAN TAKIMLARIYLA 14. KEZ

Trabzonspor, Avrupa kupalarında daha önce 13 kez İtalyan takımları ile karşılaştı. Bordo mavililer, İnter, Lazio, Cagliari, Perugia ve son olarak Juventus ile deplasmanda maçlarda toplamda 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti.

KAR YAĞMADI AMA YAĞMUR YAĞDI

Trabzonspor’un Juventus ile oynadığı maçta kar yağmadı ancak akşam saatlerinden itibaren etkisini hissettiren sağanak yağış, saha zeminini kayganlaştırdı. Stadın tribünlerinin büyük bir bölümünün açık oluşu ise taraftarları zor durumda bıraktı. Trabzonspor kulübü idarecileri her iki takım taraftarlarına da yağmurluk dağıtarak ıslanmalarına engellemeye çalıştı. Juventus, Şampiyonlar Ligi’nde İstanbul’da oynanan maçta kar yağışı nedeniyle zorlanmış ve Galatasaray rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.

MAÇI 215 BASIN MENSUBU İZLEDİ

Bordo mavili takımın Juventus ile oynadığı maçı 45’i foto muhabiri olmak üzere 215 akreditesyonlu basın mensubu takip etti. Basın tribünü tamamen dolarken, bu sezon en fazla sayıda basın mensubu maçı takip etti.

UEFA VE JUVENTUS YETKİLİLİERİNE YEMEK

Trabzonspor yönetim kurulu tarafından, Juvestus Kulübü yetkileri ve UEFA temsilcine bir yemek verildi. Yemeğe Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Sağlık Kurulu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir, Başkan Baş Danışmanı Serhat Altıncı’yla birlikte UEFA Temsilcisi Ronald Zimmermann, İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Juventus Kulübü Genel Sekreteri Maurizio Lombardo, Yönetim Kurulu Üyesi Paolo Garimbere ve Genel Menajer Guiseppe Marotta ile kulüp yetkilileri katıldı. Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.

HACIOSMANOĞLU YARIN YILDIRIM’A CEVAP VERECEK

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bir gazeteye verdiği röportajda, “Trabzonspor 80 Milyon TL’yi nereden buldu açıklasın” ifadelerini kullanan Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım’a yarın saat 11.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenleyeceği basın toplantısı ile cevap verecek. 

TRABZONSPOR PROVAKASYONA KARŞI ÖNLEMİNİ ALDI

Trabzonspor yönetim kurulu, Juventus maçının ardından ligde Fenerbahçe ile oynanacak olan maç öncesi harekete geçerek radikal bir karar aldı. Konya Valiliği’ne başvuran bordo mavililer, Torku Konyaspor ile deplasmanda oynanacak olan maçta provakatif eylemlerin olup, kulübe saha kapama cezasının gelebileceği gerekçesiyle, “Deplasmandaki maçımıza taraftarlarımızı almayın” talebinde bulundu. Bu talep üzerine Konya İl Güvenlik Spor Kurulu da, Trabzonsporlu taraftarları maça almama kararı aldı. Fenerbahçe ile oynanacak olan maçta seyircisiz kalmamak için böyle bir hamle yaptıklarını söyleyen Trabzonsporlu yöneticiler, “Bugüne kadar üç uyarı aldık. Fenerbahçe maçında seyircisiz oynamayı göze alamazdık” ifadelerini kullandı.



YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF